Array

Cum sa scapi de nasul infundat in doar 15 minute

- Advertisement -

Din pacate in aceasta perioada tot mai multa lume raceste din cauza schimbarilor bruste de temperatura. Acum depinde de fiecare cum reactioneaza la raceala insa un lucru este sigur, cu totii avem nasul infundat iar acest lucru este extrem de neplacut. Stim ca exista o multime de spay-uri nazale care ne ajuta insa acestea  nu sunt mereu chiar foarte indicate. Asa ca dorim sa va prezentam cateva trucuri rapide cu ajutorul carora puteti scapa usor de probleme create de un nas infundat.  Tot ce trebuie sa faci este sa masezi cateva zone din jurul nasului si daca acesta se desfunda si mucuzitatile sunt destul de abundente trebuie sa faci cateva exercitii fizice.

Mai jos  sunt explicati exact toti pasii care trebuie urmati si cum trebuie procedat pentru a reusi sa nu mai aveti sinusurile infundate din cauza racelii.

Masați punctul dintre sprâncene.

Masați-l ușor, dar încrezător pentru un minut.

- Advertisement -

Acest masaj influențează mucoasa nazală:

  • previne uscarea si inflamatia sinusurilor;
  • are un efect preventiv;
  • reduce presiunea în sinusurile frontale.

Masați sinusurile nazale.

Faceți mișcări circulare în zona aripilor nasului dvs. timp de 1-2 minute cu degetele mijlocii, împingând ușor. Această procedură vă va ajuta să deschideți pasajele nazale și va fi mult mai ușor să vă suflați nasul.

Masați punctul dintre nas și buză.

Masați punctul dintre buza superioară și nas cu mișcări ușoare timp de 2-3 minute. Acest truc vă va ajuta să eliminați umflarea nasului.

Utilizați un umidificator de aer

- Advertisement -

Când umiditatea aerului este mai mică de 40%, mucusul din nas se usucă și interferează cu respirația liberă. Dacă există deja prea mult mucus și umiditatea este scăzută, pot apărea complicații bacteriene grave. Conținutul optim de umiditate este cuprins între 40% și 60%.

Încălziți podul nasului.

Luați o bucată de pânză caldă (o puteți încălzi în cuptorul cu microunde sau puneți-o în apă caldă și o presați cu grijă). Compresa nu trebuie să fie prea caldă, doar la o temperatură confortabilă. Căldura va face orice mucus mai lichid. După încălzire, suflați-vă nasul sau spălați-l cu soluție salină

În cazul în care nasul curge abundent faceti exercitii fizice

 

Când ritmul cardiac este suficient de crescut și corpul se încălzește, acest lucru are un efect bun asupra fluidizării mucusului din nas și va fi mult mai ușor să vă uscati nasul. 15 minute de activitate fizică vor fi suficiente pentru a face față unei rinite alergice (dacă evitați alergenii).