Array

Cum să aflați cine vă urmărește prin telefonul dvs. smartphone

- Advertisement -

Siguranța ar trebui să fie întotdeauna prioritatea noastră principală. Cu ajutorul câtorva coduri scurte, puteți afla mai multe despre setările telefonului și puteți afla dacă mesajele și informațiile dvs. sunt sau nu protejate și dacă sunteți urmărit.

Cu acest cod, puteți afla dacă apelurile, mesajele și alte date sunt redirecționate. Starea diverselor tipuri de deviere care au loc împreună cu numărul în care sunt transferate informațiile vor fi afișate pe ecranul telefonului. Această funcție este cel mai adesea stabilită de partenerii gelosi sau părinți care încearcă să-și protejeze copiii de spam sau criminali. Persoanele în vârstă devin adesea victime ale acestei practici atunci când își dau telefonul unui străin pentru a face un singur apel. Dacă fac acest lucru, ei riscă să aibă informații despre locul în care trăiesc, despre care sunt prietenii și familia, obiceiurile și activitățile zilnice, și chiar circumstanțele financiare pe care le-au transmis infractorilor.

- Advertisement -

Formați acest cod dacă doriți să aflați unde se redirecționează apelurile, mesajele și datele în cazul în care se pare că nimeni nu poate ajunge la dvs. În acest caz, șansele sunt că apelurile vocale sunt redirecționate către unul dintre numerele operatorului dvs. de telefonie mobilă.

Acesta este un cod universal pentru dezactivarea tuturor formelor de redirecționare de pe telefon. Este o idee bună să utilizați acest lucru înainte de a utiliza roamingul. În acest caz, nu veți primi bani din contul dvs. pentru apelurile care sunt redirecționate în mod prestabilit către mesageria vocală.

Cu ajutorul acestui cod, puteți afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Dacă știți acest număr, puteți găsi telefonul dacă cineva îl fură. Când este pornit, locația sa este transmisă automat operatorului de rețea, chiar dacă este introdusă o altă cartelă SIM. Dacă cineva cunoaște numărul dvs. IMEI, acesta poate afla modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului dvs.

- Advertisement -

Există coduri speciale care permit unei persoane să vă urmărească locația și, de asemenea, să determine dacă cineva vă urmărește. Pentru aceasta, aveți nevoie de utilizatorul de rețea. Introduceți unul dintre următoarele coduri:

pentru iPhone: * 3001 # 12345 # *
pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergeți la secțiunea numită UMTS Cell Environment, apoi UMTS RR info și notați toate numerele de sub Cell ID . Aceste numere sunt stațiile de bază situate în apropiere. Telefonul dvs. se va conecta în mod prestabilit la cel care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Reveniți la meniul principal și faceți clicl pe fila MM info, apoi pe Servirii PLMN. Notați numerele sub Local Area Code (LAC) .

Pasul 3. Cu ajutorul acestor două numere și a unui site web obișnuit , puteți determina locația de pe hartă a stației de bază la care este conectat telefonul dvs.

Cei care sunt suspectați de stațiile de bază mobile – ar putea fi un camion sau un autobuz mic cu o antenă mare. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la festivaluri rock și în locuri unde acoperirea pe Internet este slabă. Dacă este una din ele în apropiere, aparent fără nici un motiv logic, este posibil ca cineva să fie implicat în spionaj.

Dacă utilizați un Android, ar trebui să verificați periodic telefonul pentru viruși. PlaceRaider este unul dintre cele mai periculoase care vă poate infecta dispozitivul. Dezvoltat de experți americani, scopul era să arate cât de vulnerabile sunt dispozitivele noastre. Odată ce a ajuns pe un telefon, acest troian are o serie de fotografii ale zonei înconjurătoare, creează un model 3D al clădirii în care te afli și apoi profită de orice conexiune la internet pentru a trimite datele pe care le-a adunat, adăugând toate datele de pe telefon și parolele tale.

- Advertisement -

  • Agențiile naționale de securitate din aproape toate țările cooperează acum cu operatorii de telefonie mobilă, care le oferă adesea accesul la informații despre oricare dintre clienții lor, cu condiția ca aceștia să aibă un mandat de la o instanță. Cel puțin, ele furnizează date din ultimele trei luni.
  • Dacă telefonul dvs. a fost lovit de o agenție de securitate, există șanse să nu observați nimic. Dacă un telefon generează zgomote ciudate în timpul unei conversații, pierde rapid puterea bateriei, se supraîncălzește sau se reînnoiește neașteptat, aceasta este doar o indicație că trebuie să il reparați mai degrabă ,decât un semnal care arată că sunteți ascultat.
  • Oamenii, în general, nu dezvăluie atât de mult în conversațiile telefonice, deci din punctul de vedere al celor care doresc să asculte, este mult mai util să înființeze dispozitive speciale („bug-uri”) în casa cuiva. Detectoarele cu unde radio pot fi utilizate pentru a determina dacă astfel de bug-uri sunt prezente într-o clădire.

  • Utilizați aplicații de mesagerie care sunt complet închise pentru persoane din afară, cum ar fi  Telegram , Chare , Wickr sau  Signal.
  • Ar trebui ca toți să poată afla cu adevărat numărul dvs. de telefon sau să aibă acces la informații despre familia ta, pe cei dragi sau despre stilul tău de viață? Fii foarte atent când postezi fotografii ale copiilor.
  • Nu instalați programe necunoscute pe telefon, păstrați cu atenție aplicațiile pe care le-ați instalat și utilizați mai multe încuietori de securitate, ori de câte ori puteți. Nu faceți click pe link-uri nesigure și nu conectați telefonul la puncte de încărcare „gratuite” suspecte.
  • Numai operatorul dvs. de telefonie mobilă ar trebui să vă ofere vreodată servicii de urmărire și acestea ar trebui să le acorde numai cu acordul dvs. explicit. Site-urile web și aplicațiile care oferă pentru a afla locația altor persoane sunt aproape sigur cu intenție criminală. Ai grija!