Array

Cum arata lumea din varful celei mai inalte cladiri de pe PAMANT?

- Advertisement -

Fotografia ofera o vedere de ansamblu a Dubaiului, din varful celei mai inalte cladiri din lume, Burj Khalifa, relateaza dailymail.co.uk. Varful cladirii se afla la 828 de metri inaltime fata de nivelul marii.

Imaginea a fost compusa cu ajutorul a 48 de fotografii realizate de Gerald Donovan din varful cladirii respective. Pot fi observate diverse obiective turistice ale Dubaiului, precum Dubai Mall, renumitul hotel Burj Al Arab sau Hipodromul Meydan.

Poza poate fi marita sau rotita pentru a oferi o imagine cat mai apropiata de cea pe care o au turistii aflati in varful cladirii Burj Khalifa.

„Privelistea este totul. Nimic nu se poate compara cu privelistea – este un loc unic. De la perioada Marilor Piramide, putine cladiri au detinut titlul de cea mai inalta cladire de pe Pamant. Burj Khalifa este abia a 15-a in ultimii peste 4.500 de ani. Este o cladire foarte, foarte speciala si sper ca oamenii o vor aprecia si mai mult acum, cand vor vedea privelistea din varful sau”, a declarat Gerald Donovan.

- Advertisement -

„Ideea a fost sa ii transpun pe oameni, virtual, in acel loc si sa impartasesc cu ei ceea ce eu am experimentat pe viu. Sper ca le va placea”, a mai precizat Donovan.

Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, a a fost inaugurata oficial pe data de 4 ianuarie 2010. Ea are 828 de metri inaltime, constructia sa incepand la 21 septembrie 2004. Exteriorul a fost finalizat pe 1 octombrie 2009. Constructia cladirii a costat 1,4 miliarde de dolari.Unii dintre noi stiu deja ca anul 2009 i-a adus omenirii un nou record in materie de inaltime a cladirilor. Este vorba despre Burj Dubai, un zgarie-nori construit in Dubai, a carui inaltime totala este de 818 metri. Fara antena, blocul turn masoara 643 metri si are 160 etaje. Simpla imaginare a privelistii din varful sau este de natura sa dea ameteli, asadar, in urma vizionarii maginilor ce urmeaza, se poate spune fara dubii ca un suferind de vertij sau un acrofob pur si simplu nu are ce cauta in acel loc.