Array

Cu o lună înainte de un atac de cord, corpul vostru vă va avertiza cu aceste 8 semnale

- Advertisement -

Prevenirea este cea mai buna varianta de a scapa de tot felul de probleme. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de importantă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător.

Noi o sa va descriem simptomele cruciale care ar putea apărea cu o lună (sau chiar mai devreme) înainte de un atac de cord. Nu trebuie să deveniți un hipocondriu total, dar un pic de conștientizare a sănătății nu face nici un rau nimanui. Acordați o atenție deosebită în cazul în care simititi ca sunteti vizati de anumite boli.

Oboseala

Oboseala neobișnuită este una dintre principalele simptome care indică un atac de cord iminent. Femeile au mai multe șanse să raporteze acest tip de simptom decât bărbații.

- Advertisement -
 • Descriere: Activitatea fizică sau psihică nu este motivul oboselii și crește până la sfârșitul zilei. Acest simptom este destul de evident și nu va rămâne neobservat: uneori e obositor să îndeplinești sarcini simple, cum ar fi să faci un pat sau să faci un duș.

Dureri abdominale

Durerile abdominale , greața plină / stomacală, senzația de balonare sau stomacul deranjat sunt câteva dintre cele mai frecvente simptome. Acestea sunt la fel de probabil să apară printre femei și bărbați.

 • Descriere: Durerile abdominale inainte de un atac de cord au o natura episodica, relaxand si apoi revenind pentru perioade scurte de timp. Tensiunea fizică ar putea agrava durerile de stomac

 Insomnia

Insomnia este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de atac de cord sau  accident vascular cerebral , care este mai frecvent în rândul femeilor. Insomnia include adesea un nivel ridicat de anxietate și absență.

 • Descriere: Simptomele includ dificultatea de a începe somnul, dificultatea menținerii somnului și trezirea dimineața devreme.

Lipsa respirației

Acesta apare adesea atât la bărbați, cât și la femei timp de până la 6 luni înainte de a avea un atac de cord. De obicei, este un semn de avertizare al unei afecțiuni medicale.

- Advertisement -
 • Descriere: Simțiți că nu puteți obține suficient aer, amețeli și dificultăți de respirație

Căderea părului

Pierderea părului este considerată a fi doar un alt indicator vizibil al riscului de boli de inimă. Cel mai frecvent aceasta afectează bărbații cu vârsta peste 50 de ani, dar unele femei pot fi, de asemenea, în grupul de risc. 

 • Descriere: Acordați o atenție deosebită pierderii părului din coroana capului.

Bătăi neregulate ale inimii

Sarcinile brute sau aritmiile sunt adesea însoțite de un atac de panică și anxietate, în special în rândul femeilor. Se pare că se prezintă în mod neașteptat și se dezvăluie în mod diferit: aritmie (bătăi neregulate ale inimii) sau tahicardie (frecvență cardiacă crescută). Exercițiile fizice ar putea da un stimul suplimentar creșterii frecvenței cardiace, în special în cazurile cu boală de ateroscleroză.

 • Descriere: Bataia neregulată a inimii durează 1-2 minute. Dacă nu se estompează, puteți simți amețeli și oboseală extremă. Sunați imediat medicul.

transpirație excesivă

ranspirația neobișnuită sau excesivă este un semn de avertizare timpurie a unui atac de cord. Ar putea să apară în orice moment al zilei sau al nopții. Acest simptom afectează mai des femeile și este de obicei confundat cu bufeurile sau transpirațiile nocturne tipice menopauzei.

 • Descriere : Simptome asemănătoare gripei, piele senină sau transpirație care are loc indiferent de temperatura aerului sau de efort fizic. Transpirația pare să fie mai excesivă pe timp de noapte; foile de pat pot fi umed până dimineața

Durere toracică

Bărbații și femeile suferă de dureri în piept în diferite intensități și forme. La bărbați, acest simptom se referă la cele mai importante semne timpurii ale unui atac de cord iminent, care nu ar trebui ignorat. Pe de altă parte, aceasta afectează doar 30% dintre femei.

- Advertisement -
 • Descriere: Durerea toracică se poate extinde la senzații de disconfort în una sau ambele brațe (mai des la stânga), maxilarul inferior, gâtul, umărul sau stomacul. Poate avea un caracter permanent sau temporar.

Factori de risc

Cu toții știm despre cei mai frecvenți factori de risc, cum ar fi obezitatea, lipsa de exerciții fizice și fumatul. Cu toate acestea, există câțiva indicatori care au ratat frecvent și care ar putea îmbunătăți gradul de conștientizare a sănătății și vă vor ajuta să preveniți un atac de cord.

 • Creșterea lobului (prezența unei crestături urete care se află în diagonală din canalul urechii).
 • Pălți galbene pe colțurile interioare ale pleoapelor.
 • Inflamarea ușoară a mușchilor vițelului prin mișcare.
 • Parul canalului urechii (printre bărbați).
 • Caderea părului devreme (printre bărbați).

.