Array

Crezi ca stii care e cea mai mare statuie din lume?! Mai gandeste-te! Tocmai a fost inaugurata in India si a costat 500 de milioane de euro!

- Advertisement -

Imaginile cu oameni langa statuie sau cu elicoptere trecand pe langa ea arata clar cat de mare este acest nou monument.

Cea mai mare statuie din lume tocmai a fost inaugurata in India! Are 182 de metri! Dupa 5 ani de lucrari intense cea mai inalta statuie din lume a fost inaugurata oficial. Este de 2 ori mai mare decat Statuia Libertatii din New York si cu 30 de metri mai mare decat a doua cea mai mare statuie.

Statuia este din bronz si il intruchipeaza pe liderul care a adus independenta in India, Sardar Vallabhbhai Patel. In total intreaga constructie uriasa a durat 5 ani sa fie asamblata si ridicata, a costat peste 500 de milioane de euro si are o inaltime de 182 de metri.

- Advertisement -

Statuia lui Sardar este de 2 ori mai inalta decat Statuia Libertatii si cu 30 de metri mai mare decat o alta statuie care pana recent era cea mai mare din lume, o intruchipare a lui Buddha.

Primul ministru al Indiei, Narendra Modi, a declarat presei internationale ca Patel a fost un munte de speranta pentru India intr-o perioada de profunda criza si va fi o sursa de inspiratie pentru urmatoarele generatii de acum inainte.

Situata pe malul unui rau, statuia se afla in apropierea orasului Kevadia. Ca sa fie si mai clar cat de inalta este aceasta statuie trebuie spus ca statuia lui Isus din Rio de Janeiro, cunoscuta la nivel mondial are doar 30 de metri inaltime, ceea ce o face de 5 ori mai mica decat acest nou monument inaugurat in India.

- Advertisement -

Milioane de tone de ciment si otel au fost folosite pentru fundatia acestei statui impresionante. De asemenea s-a folosit si enorm de mult fier vechi reciclat. Autoritatile spera sa atraga o multime de turisti si deja au planuit construirea unui hotel de 128 de camere in apropierea monumentului.

Cine a fost Sardar Vallabhbhai Patel?

Nascut in 1875, Sardar Vallabhbhai Patel a fost cel care a jucat un rol extrem de important si activ in lupta pentru independenta in India. A reusit unirea a 565 provincii semi-autonome si provincii aflate in trecut sub dominatia imperiului britanic. Tuturor acestor state si provincii li s-a oferit posibilitatea sa devina parte fie din India, Pakistan sau sa aleaga independenta.