Array

Cercetătorii concluzionează: A fi dezordonat este un semn clar de inteligenţă ridicată

- Advertisement -

Pentru mulţi dintre noi este de la sine înţeles că trebuie să ţinem lucrurile curate şi ordonate. Dar, la fel de mulţi oameni cred că aranjarea lucrurilor este mai uşor de zis decât de făcut.

Din fericire, există şi veşti bune. De acum toţi oamenii dezordonaţi pot respira uşuraţi – se pare că dezorganizarea este semnul unei inteligenţe ridicate, potrivit unui nou studiu.

În casele multor oameni totul este curat şi ordonat, hainele se împachetează frumos în dulap, atent sortate după culoare.

La polul opus, în casele dezordonaţilor, cămăşile stau agăţate la nimereală de spătarele scaunelor, iar praful se adună sub canapea. Suntem cu toţii diferiţi şi mulţumim lui Dumnezeu pentru asta. Dar, potrivit unui nou studiu, modul în care sunteţi structurat şi organizat este legat de inteligenţa voastră.

- Advertisement -

Mai deştepţi şi mai creativi
Studiul a arătat că persoanele dezordonate au un IQ mai ridicat decât cele care păstrează lucrurile îngrijite şi organizate.

Kathleen Vohs, doctor în ştiinţe psihologice la Universitatea din Minnesota, spune: „Mediile dezordonate tind să inspire oamenii să iasă din convenţional, ceea ce le permite să aibă perspective noi asupra vieţii. Prin contrast, mediile ordonate încurajează convenţionalul”.

Păsările de noapte sunt mai inteligente
Studiul a concluzionat, de asemenea, că oamenii care preferă să lucreze până târziu au un IQ mai ridicat decât cei care aleg să meargă la somn mai devreme.

Acelaşi studiu a constatat că oamenii care vorbesc urât sunt mai deştepţi decât cei care nu fac asta. Adesea auzim afirmaţia că oamenii care înjură au un „vocabular limitat”.

Dar dacă staţi să vă gândiţi o clipă, de fapt cei care nu folosesc astfel de cuvinte sunt cei care îşi limitează propriul vocabular, deoarece folosesc intenţionat mai puţine expresii decât ceilalţi.

- Advertisement -

Studiul a arătat că persoanele care pot enumera cele mai multe cuvinte triviale într-un minut, reuşesc un punctaj mai bun la testele IQ. Studiul concluzionează ca un vocabular bogat este un semn al forţei retorice şi nu o încercare de a ascunde deficienţele verbale.

Deci, data viitoare când cineva se va plânge că sunteţi dezordonaţi sau că folosiţi des cuvinte triviale, împăcaţi-vă cu gândul că probabil sunteţi mai deştepţi decât majoritatea!

sursa: livebizmedia.com