Array

Celebrul violonist Edvin Marton, cântăreţ ambulant pe străzile din Braşov. Artistul şi-a adus vioara de 7 milioane de dolari

- Advertisement -


Celebrul violinist şi compozitor Edvin Marton (44 de ani), aflat la Braşov pentru Festivalul Cerbul de Aur, din jurul căruia face parte, a cântat pe străzile din oraş la o vioară Stradivarius, evaluată la 7 milioane de dolari.

Vineri la prânz, în zona pietonală din apropierea Pieţei Sfatului din Braşov, un violonist aparent anonim a atras numeroşi turişti şi localnici din apropiere. Acordurile minunate ale artistului „cărunt“ şi îmbrăcat modest au vrăjit instantaneu publicul. Edvin Marton​, deghizat în cântăreţ ambulant, a interpretat (la vioara sa Stradivarius fabricată în anul 1699, câteva fragmente muzicale.

După scurt timp, oamenii au descoperit cu surprindere că „modestul“ artist nu era altcineva decât celebrul violonist şi compozitor Edvin Marton. Astfel, artistul a dorit sa să aducă momente de bucurie celor aflaţi în centrul Braşovului şi să le facă o surpriză celor care iubesc muzica bună – fără a le deconspira că au de a face cu o premieră: un artist de talie internaţională cu una dintre cele mai scumpe viori – prezenţi în stradă, să cânte şi să îi încânte pe trecători.

- Advertisement -

„Când călătoresc, este mereu un bodyguard cu mine care poartă vioara cu el. A fost prezent şi astăzi, aici, dar a stat pe margine, urmărind vioara. Asta e măsura de securitate“, explică artistul, care a fost însoţit de un bodyguard.

„Vioara Stradivarius are un sunet special şi emoţia pe care o exprimi cântând la o vioară Stradivarius este total diferită. Are un sunet incredibil şi profund, pe care trebuie să-l auzi măcar o dată în viaţă. Aşa că invit pe toată lumea să vină să asculte acest sunet minunat al acestei viori Stradivarius, realizată în 1699“, a mai spus artistul. Edvin Marton se află în aceste zile la Braşov în calitate de membru al juriului la concursul Cerbul de Aur, eveniment la care va susţine şi un recital în data de 1 septembrie.