Array

Cele mai periculoase produse alimentare de pe rafturile magazinelor! Evită-le de dragul sănătății tale!

- Advertisement -

Dacă faci parte din acei oameni, care zi de zi cumpără produsele alimentare de pe rafturile supermarketelor moderne, atunci trebuie să citești acest articol! Din păcate, în prezent, cantitatea produselor periculoase și dăunătoare sănătății sunt mult mai multe decât cele ecologice și benefice.

Marketium a realizat o listă a celor mai periculoase produse, care conțin ingrediente dăunătoare sănătății noastre. Iată care sunt ele

10.Produsele alimentare care conțin ingrediente modificate genetic

-Arahidele. Acestora le este transferată gena plantei Petunia, care în doze mari este toxică.
-Mazăre verde conservată.
-Porumb dulce conservat.
-Cartofii importați.
-Bastonașe de crab. Aceste imitații de carne de crab conțin esență de crabi amestecată cu soia genomodificată.
-Cacao solubil.

- Advertisement -

9.E-621 sau glutamat de sodiu

Pur și simplu, ia produsul de pe raft și citește compoziția. Dacă printre ingrediente găsești potențiatorul de aromă glutamat de sodiu, poți pune liniștit produsul înapoi! Acesta este adăugat mai peste tot. Optează pentru produse naturale: sare, piper boabe, zahăr din sfeclă ș.a.m.d..

8.Îndulcitorii artificiali

Nu toți îndulcitorii sunt calorici, plus la asta mai sunt și economi: un singur container poate înlocui până la 12 kg de zahăr! Dar asta nu înseamnă că aceștia sunt sănătoși.

Atunci când percepe gustul dulce, organismul este în așteptarea carbohidraților, însă acest lucru nu se întâmplă odată cu ingerarea îndulcitorilor artificiali. În acest mod, organismul își dereglează funcția normală de asimilare a carbohidraților și își amplifică senzația de foame. Nu consuma îndulcitori artificiali!

7.Hering sărat în ambalaj de plastic

- Advertisement -

Astfel de produse trebuie să se păstreze neapărat în ulei, și doar în ulei! Nimic altceva nu va putea să păstreze heringul proaspăt. Atunci când alegi produsul atrage atenția în ce este ambalat și în ce se păstrează. Dacă în ambalaj nu este ulei, atunci în pește a fost adăugată urotropină.

6.Terciurile de preparare rapidă și cerealele cu adaosuri de arome și coloranți sintetici

Ne referim îndeosebi la acele produse, care conțin adaosuri identice celor naturale. Aceste substanțe au miros și gust caracteristice fructelor, însă de fapt, nici un fel de ingrediente naturale nu vei găsi în ele.

5.Bomboanele ,,Berberis”

Aceste caramele sunt capabile să ardă masa împreună cu fața de masă. Pentru a te convinge de acest lucru, udă o caramelă cu apă și las-o pe o țesătură, pentru o perioadă. Din cauza concentratului care se conține în aceste bomboane, ele pot arde chiar și plasticul. Ce se poate întâmpla atunci cu stomacul nostru?

4.Grăsimile trans

Evită să cumperi untul de proastă calitate, cu un procentaj de grăsime mai mic de 72,5%. Grăsimea naturală a untului nu poate fi mai mică de 82,5%. Dacă nu-l găsești, e mai sănătos să consumi uleiuri vegetale.

3.Icrele roșii puțin sărate

- Advertisement -

La fel ca și heringul, acestea nu se păstrează foarte mult timp, pentru că nu conțin suficientă sare. Icrele roșii care au un termen mare de valabilitate nu pot conține ingrediente naturale.

2.Pufuleții și fulgii de porumb

La prepararea acestor produse nu se utilizează zahăr. La temperatura de 140 grade Celsius (la care se prepară aceste produse), zahărul arde, de aceea, în locul lui se folosește periculosul îndulcitor E952.

1.Marmelada

Astăzi, acest deliciu colorat este un produs al industriei chimice, de aceea, consumul de marmeladă este periculos pentru sănătate.

Citeste mai multe pe eushtiu.com