Array

Cele mai PENIBILE momente în care oamenii au fost PRINŞI cu mâţa-n sac la locul de muncă!

- Advertisement -

Fiecare job are gradul lui de greutate, mai ales atunci când ai de-a face cu oamenii, care vin în toate formele, mărimile şi toanele. Unii angajati sunt mai fericiti, pentru ca nu trebuie sa faca faţă cerintelor si nervilor altor persoane, în timp ce alţii stau toată ziua în prezenţa clienţilor, care, de cele mai multe ori sunt nemulţumiţi.

Locul de munca este un spatiu in care o persoana isi petrece mult timp. Importanta locului de munca este una evidenta pentru ca, pentru cele mai multe persoane, acolo se si acopera cea mai parte din necesitatile reale, de la locul de munca se asigura banii necesari supravietuirii si reprezinta si un loc de intalnire, un loc de relatie, un loc de preocupare.

Toate acestea ne pot face cu usurinta sa presupunem ca locul de munca este intr-o relatie stransa cu necesitatile pulsionare ale unei persoane, cu nevoile si dorintele sale. Ceea ce reprezinta locul de munca pentru o persoana este un aspect care merita analizat dintr-o perspectiva psihologica.

- Advertisement -

In acest sens ne putem raporta la diferite puncte de vedere. Cand apar probleme la locul de munca, unele persoane fantasmeaza ca isi vor da demisia. Altele cauta nemultumiri, altele cauta sa obtina mai mult. Locul de munca este de obicei o institutie pe care o persoana o reprezinta intr-un anumit mod. Dar ce vine din locul de munca?

Sa observam ca cei mai multi oameni lucreaza intr-o institutie care are doua trasaturi majore: exista o ierarhie si are anumite reguli de functionare interna. Acestea au un rol bine definit, urmaresc sa asigure consistenta institutiei si continuarea ei indiferent de personalul existent la un moment dat. Dar ele mai au un rol – acela de a asigura continerea afectelor individuale, o continere a angoaselor, a dilemelor, a sentimentelor de iubire si ura ale angajatilor. Aceste doua trasaturi – ierarhia si regulamentul intern (de multe ori nescris) obliga inconstient pe cei angajati la o pozitie.