Array

Cele 11 destinații turistice cele mai periculoase din lume!!

- Advertisement -

Astăzi,  am pregătit o listă cu cele mai palpitante și periculoase locații din lume. Dacă doriți ca vacanța dvs. să vină cu o parte a pericolului, aceste locuri sunt doar pentru dvs. În caz contrar, trebuie sa gasiti ceva mult mai linistit. Insa daca va place adrenalina si doriti o vacanta pe care o sa povestiti mereu cu drag si sa ii speriati si pe cei din jur cu siguranta aceastea sunt cele mai potrivite locatii.

Noi le-am gasit si vi le-am prezentat, acum ramane ca voi sa decideti daca aveti curaj sa mergeti aici sau intr-un loc mult mai linistit.

Death Valley, Statele Unite ale Americii

Dacă Pământul este casa noastră, atunci Valea Morții este cuptorul său fierbinte. Acest deșert uimitor deține recordul pentru cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe planetă – 134 ° F (56,7 ° C). Indiferent cât de greu ești, soarele aprins și căldura aprinsă a Văii morții vă vor face să vă epuizați foarte repede. Fără apă, puteți locui aici numai 14 ore.

- Advertisement -

Desertul Danakil, Eritreea

Temperaturile de coacere care deseori sunt de top de 120 grade F (50 grade C), numeroase vulcani activi, gheizere care scurg gaze toxice – este greu de imaginat un peisaj mai brutal decât deșertul Danakil al Africii. Majoritatea oamenilor ar considera, probabil, acest teribil loc un literal „Iad pe Pământ”, dar încă atrage mulți aventurieri curajoși din întreaga lume. Rețineți că vizitarea desertului Danakil pe cont propriu, fără un ghid experimentat, este strict interzisă.

Muntele Washington, SUA

Summitul Muntelui Washington deține recordul mondial pentru cele mai rapide vânturi de pe suprafața Pământului. Cea mai mare viteză înregistrată aici este 203 mile pe oră (327 km / h). Vânturile puternice, cu toate acestea, nu sunt singura preocupare în această zonă – temperaturile de îngheț care pot scădea la -40 grade și zăpadă continuă grele face Munte Washington un loc foarte periculos. În ciuda înălțimii sale modeste – 1917 de metri – Muntele Washington este una dintre cele mai periculoase vârfuri din lume. Încărcăturile pe care corpul uman le simt la vârf pot fi comparate cu cele pe care le-ar experimenta pe vârful muntelui Everest.

Sinabung Volcano, Indonezia

- Advertisement -

Acesta este un vulcan activ situat pe insula indoneziană Sumatra. Erupțiile apar aici foarte frecvent, lăsând adesea mii de oameni fără adăpost sau mijloace de trai. Orașele și satele din apropiere au fost deja acoperite de mai multe ori în lavă și cenușă: în 2010, 2013, 2014 și 2015. Ultima explozie a avut loc la 27 februarie 2016. Această erupție a scos un nor mortal de gaz vulcanic, pietre și cenușă o înălțime de 2.500 de metri. Și nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine acolo.

lha da Queimada Grande (Insula Serpilor), Brazilia

Ascunsa undeva în largul coastei Braziliei, această insulă este recunoscută ca fiind cel mai periculos loc de pe planetă. Motivul pentru aceasta este destul de simplu – acest loc este plin de unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume, Bothrops. Cercetătorii estimează că aproximativ cinci șerpi pe metru pătrat trăiesc pe insulă. Există mai multe povești despre faptul că oamenii au cedat în timp de prădători morți. Una dintre aceste povesti amintește de un portar de faruri care a fost atacat de șerpi și a murit. Insula Snake Island a fost automatizată încă de la această fatalitate, iar guvernul brazilian a interzis orice vizitator să pătrundă acolo.

Parcul național Madidi, Bolivia

La prima vedere acest loc pare foarte pitoresc, dar de fapt este foarte periculos. De ce? Pentru că este acasă fauna cea mai otrăvitoare și agresivă din lume: contactul cu oricare dintre plantele care cresc în acest parc poate provoca mâncărime severă, erupție cutanată și amețeli. Orice tăietură, sau chiar o rană mică, se poate infecta cu paraziți tropicali.

Valea Morții, Kamchatka, Rusia

Peninsula Kamchatka, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, are de asemenea propria sa Valea Morții. Este situat nu departe de faimoasa Valea Gheizerilor. Concentrațiile ridicate de gaze toxice găsite în acest spațiu reprezintă o amenințare gravă pentru fiecare lucru viu: plantele și animalele mor rapid, în timp ce oamenii încep să se simtă rău și să primească febră, amețeli și răceală.

Atolul de bikini, Insulele Marshall

- Advertisement -

Pierdut undeva în ocean, această insulă arată ca un paradis, nu-i așa? Dar Atolul Bikini era de fapt acasă la numeroase programe de testare nucleară care au transformat insula pitorească Bikini într-o pustietate radioactivă. Locuitorii au fost forțați să renunțe la casele lor și chiar și astăzi acest lucru rămâne periculos pentru organismele vii: nivelul anormal de mare al radiațiilor înregistrate aici poate provoca cancer.

Elephant Kingdom în Chonburi, Thailanda

 

În Regatul Elephant, în Thailanda, într-o fermă de crocodili, proprietarul închiriază un mic spațiu de plută semi-închis pentru turiști care vin să viziteze, să vadă și să prindă crocodili! Plăcuța este o bară subțire de lemn, echilibrată pe butoaiele din plastic și are o incintă netă pe jumătate în jurul acesteia. Chilia are și un acoperiș. Oamenii intră în incintă și li se dau bare de pescuit pentru a alimenta crocodilii. Ei folosesc bucăți de carne de vită sau de carne atașate la tije și încurcă tijele înaintea crocodililor. Reptilele sare apoi din apă pentru a prinde carnea și mâncarea lor. Există turiști care, de asemenea, tachinează crocodile prin legarea cărnii în fața lor și apoi trăgând-o în timp ce animalele flămânzi ajung pentru ea.

Vulcanul Erta Ale,Etiopia

Vulcanul Erta Ale, în regiunea Afar din Etiopia, este unul dintre cei mai periculoși vulcani de pe planetă. Micile cutremure scutură constant regiunea, formând numeroase prăpasții profunde. Acest lucru se întâmplă deoarece Erta Ale conține două lacuri lava în craterul său de vârf. Cantitatea de lavă din ele se schimbă în mod constant, făcând ca suprafața Pământului să se agită în sus și în jos.

Lacul Natron, Tanzania

Ar putea părea un peisaj extraterestru, dar această imagine suprarealistă este de fapt fotografia lacului Natron din Tanzania. Coaja de sare alcalină de pe suprafața lacului este atât de periculoasă încât toate creaturile vii doar mor în contact cu el. Din motive evidente, înotul în acest lac este strict interzis, iar mirosul puternic de hidrogen sulfurat provenit de la suprafața lacului nu vă va lăsa să admirați peisajul uimitor pentru mult timp.