Array

Cel mai nebun video pe care îl vei vedea azi. Scene ireale în Himalaya

- Advertisement -

Un leopard de zăpadă aleargă după prada sa, o oaie albastră himalayană – Bharal, iar imaginile surprinse sunt spectaculoase.

Încleștate într-o luptă disperată, cele două animale cad zeci de metri pe versantul muntelui, se rostogolesc pe stânci numai pentru a cădea din nou în gol.

Clipul se sfârșește inconcludent, dar autorii filmării spun că leopardul de zăpadă, deși rănit, a supraviețuit căderii și și-a mâncat prada.Leopardul zăpezilor (Panthera uncia) este un mamifer prădător mare din familia felidelor, care trăiește în regiunile muntoase din Asia Centrală, și anume în Afganistan, zona lacului Baikal și în estul podișului Tibet.

Aspectul fizic al leopardului zăpezilor se caracterizează printr-un corp lung, slab și flexibil, labe relativ mici, un cap nu de dimensiuni modeste și o coadă foarte lungă. Împreună cu coada el atinge o lungime de 200–230 cm și o greutate de până la 55 kg. Blana este de culoare cenușie-deschis, cu pete în formă de inel.Din cauza habitatului său greu accesibil și a densității foarte scăzute, multe aspecte biologice legate de leopardul zăpezilor sunt slab studiate.