Array

Cel mai nebun BMW E30 din ROMANIA are peste 1.000 de cai putere si face sfertul de mila in 9.4 secunde

- Advertisement -

Sursa video: M5Phenomenon – YOUTUBE

-Motorul dezvolta peste 1000 de cai putere
-Rezultatul a fost obtinut cu setarea de 900 de cai putere
-Viteza de iesire a fost de 235 de km/h

Celebrul BMW E30 de la Oradea, sau „Ursuletul ARO” cum mai este el cunoscut printre pasionatii de tuning de la noi, se poate lauda cu o noua performanta. La cea mai recenta cursa de drag a reusit sa parcurga cei 402 metri in doar 9.48 secunde.

Campionatul national de Drag Racing tocmai s-a incheiat iar ultima cursa a sezonului 2018 a avut loc pe aeroportul din Arad. Printre masinile participante s-a aflat si celebrul Ursulet ARO.

- Advertisement -

Pentru cei care aud in premiera de el, BMW-ul E30 a trecut de-a lungul anilor prin mai multe transformari, iar acum, motorul turbo de M5 E34 pe care il are sub capota poate dezvolta peste 1.000 de cai putere. Si da, toti sunt livrati puntii spate.

Pe pista de la Arad insa, setarea de 900 de cai putere s-a dovedit castigatoare. Cel mai bun rezultat obtinut de Ursulet a fost de 9.48 secunde pe cei 402 metri, cu o viteza de iesire de 235 de km/h. Momentul il poti urmari in clipul video de mai jos.

Automobilul, sau mai familiar mașina, este un vehicul cu patru (rar, trei, șase) roți, acționat de un motor cu ardere internă, cu abur, cu electricitate sau aer comprimat. Are scaune pentru conducător și pentru cel puțin un pasager.

Automobilele sunt de obicei construite pentru a călători pe drumuri, dar există unele, mai ales vehicule utilitare, care permit călătorii în afara drumurilor – (off-road). Drumurile și autostrăzile sunt folosite în comun cu alte vehicule, cum sunt motocicletele și tractoarele.

Un automobil tipic are un motor cu ardere internă și patru roți, însă au apărut pe piață și mașini cu motoare hibride, cu gaz sau electrice. Au fost construite și autovehicule cu trei roți, dar nu sunt prea răspândite din cauza problemelor de stabilitate.

În anul 2007 în lume existau aproape 800 de milioane de mașini în circulație (majoritatea în emisfera nordică) iar 42 de milioane de mașini noi erau produse în fiecare an.[1] În anul 2050 se aproximează că vor exista 4 miliarde de automobile la nivel mondial.