Array

Cei mai mari tauri din lume! Costă mai mult ca o mașină de lux și cântăresc aproape 2 tone.

- Advertisement -

Animalele reușesc să ne uimească în fiecare zi. Unele datorită gesturilor pe care le fac, iar altele datorită înfățișării. Cele din urmă sunt și cele despre care se vorbește cel mai mult, iar un taur a reușit să facă înconjurul lumii cu povestea sa.

Atunci când apare în public, această rasă de tauri pur și simplu nu poate fi trecută cu vederea. Pentru că nici nu poți rămâne indiferent în fața unui animal care are aproape 2 tone și 2 metri în înălțime.

Față de taurii obișnuiți, taurii din rasa Chianiana sunt aproape de trei ori mai grei, iar carnea lor este comercializată numai în restaurantele exclusiviste, fiind extrem de scumpă. De altfel, și un exemplar poate porni de la 10000 de euro, iar cei mai grei dintre ei pot fi vânduți chiar și cu 100000 de euro.

Iar ceea ce este de-a dreptul uimitor este faptul că acești tauri sunt extrem de blânzi și chiar și copiii pot sta în preajma lor, fără teamă. În schimb, în cadrul taurilor obișnuiți, aceștia pot fi destul de imprevizibili și se recomandă multă prudență în preajma lor.

- Advertisement -

Citește și: Spectatorii au stat cu sufletul la gură! Ce face un dresor cu opt lei fioroși, de față cu toată lumea. Este cel mai nebunesc număr de dresură, din toate timpurile

Despre Chianina se spune că este rasa cu cele mai robuste exemplare, cunoscută din vremea etruscilor şi pomenită în scrierile lui Pliniu cel Bătrân. Numele Chianina se trage de la valea Chiana, din Toscana, locul de provenienţă a rasei.

Pentru că pot ajunge până la două tone, nici nu este de mirare faptul că zilnic acești tauri trebuie să consume cantități uriașe de furaje, dar și foarte multă apă. Iar îngrijitorii petrec foarte mult timp în preajma lor, pentru ca nimic să nu le lipsească.

Femelele, în schimb, sunt mai mici decât taurii, însă și ele sunt mai mari decât vacile obișnuite. Animalele din aceste rase au fost folosite de-a lungul timpului pentru muncă, dar și pentru producţia de lapte și de carne. Acestea prezintă avantaje de necontestat: reprezintă un fond genetic de mare valoare, carnea prezintă calităţi excepţionale, capacitatea de adaptare la condiţii de mediu diferite este remarcabilă, prezintă fătări uşoare, instinct de turmă demn de menţionat, dar și rezistenţă la boli.