Array

Cea mai elastica fetita – performanța micuței gimnaste este atât de convingătoare

- Advertisement -

Atunci când eram copii, ne jucam multe jocuri și făceam multe sporturi. Unii dintre noi o făceau într-un ritm mai serios, alții doar pentru distracție. Mereu ne suiam în copaci, mergeam la patinoar, ne plimbam cu bicileta în jurul cartierului sau făceam un anumit fel de mișcare.

Totuși, ceva ce nu sunt toți copiii capabili să facă este gimnastica. Un sport extrem de gre, de competitiv și de periculos, gimnastica te poate trimite, după ani de muncă, pe un podium care să denote că întreaga țară este mândră de tine.

Chiar dacă am avut și noi, ca români, o perioadă destul de bună în ceea ce privește gimnastica, rușii se bucură de asta în fiecare an. Una dintre gimnastele uluitoare ale Rusiei este Ulyana Travkina, iar oamenii care o privesc aproape cred că trupul ei mic este făcut din elastic.

Ulyana avea doar opt ani atunci când a fost filmată în această ipostază, dar ia lumea gimnasticii prin surprindere. În acest video, începe dintr-un colț al solului, purtând un costum strălucitor și părul prins în două codițe.
Decorul sălii în care se petrece acțiunea ne dă de înțeles că mediul este unul relaxat, distractiv, colorat de baloane și draperii strălucitoare. Aceasta are la purtător cel mai frumos și larg zâmbet, pe măsură ce intră în sală, pregătită să uimească pe toată lumea din mulțime.

- Advertisement -

În timp ce nu știm sigur de cât timp este aceasta gimnastă, putem spune că talentul ei natural este evident. Trupul ei este micuț, dar puternic, capabil să se întindă și să se îndoaie în moduri în care nu ne gândeam că este posibil, dar iată că aceasta ne dovedește contrariul.

Din minutul în care își începe prestația, sfidează legile gravitației și ceea ce este corpul uman capabil să facă. Ulyana prezintă un exercițiu la sol special, o combinație între dans și gimnastică. Nu are recuzită, nu are partener, se folosește doar de talentul și determinarea ei și de sol.

Trebuie să recunoaștem că micuța domină sala! Modul în care se folosește de abilitățile corpului ei este extraordinar și impresionant, pentru că poate face aceste mișcări care pot fi atribuite, mai degrabă unui contorsionist.

Micuța are energie și ambiție și, dacă își păstrează atitudinea, dacă va continua să se antreneze din greu, nu va exista nimic ce nu va putea face! Este greu să ne luăm ochii de la ea, cum poate corpul ei să se miște astfel?
Gimnastele și sportivii de performanță în general merită toată atenția noastră, tot respectul nostru, pentru că că nu este deloc ușor să își pună sănătatea în pericol în acest fel. De cele mai multe ori, numele țării noastre a fost rostit prin intermediul sportivilor de performanță care ne-au făcut mândri.

Probabil că aceasta își dorește și micuța pentru țara ei natală, Rusia, iar fericirea cu care efectuează exercițiile de gimnastică o va duce departe în acest sport, mai ales dacă va continua să aibă încredere în ea, așa cum demonstrează în imagini.