Array

Cea mai asteptata lupta a anului! Floyd Mayweather se pregateste sa-l infrunte cu Manny Pacquiao în DECEMBRIE!

- Advertisement -


Floyd Joy Mayweather Jr. (n. Floyd Joy Sinclair; n. 24 februarie 1977, Grand Rapids, SUA) este un pugilist profesionist american. El este campion mondial la cinci categorii câștigând 15 titluri mondiale și campionatul liniar în patru clase de greutate diferite (de două ori la semimijlocie) și este neînvins în cariera sa profesionistă. În calitate de amator a câștigat o medalie de bronz la categoria pană la Jocurile Olimpice din 1996, trei campionate Golden Gloves (la semi-muscă , muscă și pană) și campionatul național al Statelor Unite la categoria pană.

Mayweather este de două ori câștigător al premiului „Boxerul Anului” acordat de revista The Ring (1998 și 2007), a câștigat de trei ori premiul Sugar Ray Robinson acordat de Boxing Writers Association of America (2007, 2013 și 2015), a câștigat de șase ori Premiul Best Fighter ESPY (2007-2010, 2012-2014). În 2016, Mayweather a fost clasat de ESPN drept cel mai mare boxer, „pound for pound” (kilogram per kilogram), din ultimii 25 de ani.[5] În același an, el a atins punctul culminant la GeryyBoxClub, fiind boxerul numărul unu din toate timpurile, kilogram per kilogram, precum și cel mai bun boxer din toate timpurile la semimijlocie. Multe site-uri de sport și box, inclusiv The Ring, Sports Illustrated, ESPN, BoxRec, Fox Sports și Yahoo! Sports, l-au clasat pe Mayweather ca cel mai bun boxer „pound for pound” (kilogram per kilogram) în lume de două ori într-un interval de zece ani.

El este numit adesea cel mai bun boxer defensiv din istorie, fiind de asemenea cel mai precis boxer de la existența CompuBox, având cel mai mare raport plus-minus în istoria boxului înregistrat. De la cea mai recentă luptă din 2015, Mayweather înregistrează 26 de victorii fără înfrângere sau egalitate în meciurile pentru titlurile mondiale (10 KO), 23 victorii (9 KO) în meciuri de titluri liniare, 24 victorii (7 KO) împotriva unor campioni mondiali actuali, 12 victorii (3 KO) împotriva foștilor campioni sau actualilor campioni liniari și 2 victorii (1 KO) împotriva a doi incluși în International Boxing Hall of Fame.

- Advertisement -

În plus față de realizările sale din ring, Mayweather este binecunoscut pentru a fi una dintre cele mai profitabile atracții pay-per-view din toate timpurile, în orice sport. El a ocupat topul listelor Forbes și Sport Illustrated cu 50 de sportivi cei mai bine plătiți din 2012 și, respectiv, 2013, iar pe lista Forbes din nou în 2014 și 2015, l-au afișat ca cel mai bine plătit sportiv din lume. În 2007, și-a înființat propria firmă de promovare a boxului, Mayweather Promotions, după ce a plecat de la Top Rank a lui Bob Arum. Mayweather a generat aproximativ 19,5 milioane de clienți în PPV și venituri de 1,3 miliarde de dolari pe parcursul carierei sale, depășind fostele atracții PPV de vârf, inclusiv: Mike Tyson, Evander Holyfield, Lennox Lewis, Oscar De La Hoya, Manny Pacquiao și Conor McGregor.