Array

Ce nu este bine sa faci pe 30 noiembrie, de sfantul Andrei!

- Advertisement -

Romanii au o traditie frumoasa pentru noaptea de Sfantul Andrei, care s-a transmis inca de la daci.

Si pentru ca traditiile poporului roman sunt frumoase si mistice, merita sa le cunoastem si sa povestim copiilor nostri despre ele.

Ziua Sfantului Andrei se numeste si Ziua lupului sau Gadinetul schiop
Se stie ce a simbolizat lupul pentru daci, daca insusi steagul lor avea infatisarea unui balaur cu cap de lup. Se credea si inca se mai crede si acum ca in ziua de 30 noiembrie, lupul devine mai sprinten, isi poate indoi gatul teapan si nimic nu scapa dinaintea lui.

De aici si credinta ca „isi vede lupul coada”. Ziua se serbeaza prin nelucru in casa, ca sa nu strice lupii vitele. Primejdia nu este numai pentru vite, ci si pentru oamenii care indraznesc sa plece la drum, in ziua cand porneste si luparia.

- Advertisement -

Tot din cauza lupilor nu se matura toata ziua, nu se da gunoiul afara, nu se ranesc grajdurile, nu se piaptana, nu se fac zgarieturi, nu se face pomana si nu se da nimic cu imprumut. Daca stapanii casei nu muncesc, lupul nu se poate apropia.

Totusi, cand soarta scrie altfel, primejdia nu se poate indeparta, caci peste cele hotarate de Sf. Andrei, nimeni nu poate trece. In acea noapte vorbesc toate animalele, dar cine le asculta ce spun, trece în neființă. La miezul noptii de Sf. Andrei se deschid cerurile…

sursa: frumusetesisuflet.ro

Citeste si : 10 femei înainte și după întâlnirea cu un stilist talentat

Aspectul exterior are un rol important în viața fiecărui om. Prima impresie este întotdeauna cea mai puternică, de aceea dacă vă prezentați necorespunzător, greșit sau pur și simplu sunteți nesigură de exteriorul dvs., atunci cei din jur vor observa imediat acest lucru.

Fiecare trebuie să-și găsească stilul său în viață, iar acestor femei le-a ajutat un stilist talentat – Constantin Bogomolov. Sunt niște femei obișnuite, la fel ca voi, nu modele.

- Advertisement -

Proiectul „Transformarea” este etapa finală a unui curs de lecții în baza programului lui Bogomolov „Image Design”. Sarcina absolventelor a fost să creeze o nouă imagine primelor lui cliente. Acestea s-au isprăvit de minune.

Admirați-le!

1.

2.

 

- Advertisement -

3.

4. 

5.

6. 

7. 

8. 

9. 

10. 

sursa: https://estisanatos.com