Array

Cascada Valul Miresei, cea mai spectaculoasa cascada din Romania

- Advertisement -

Cascada „Valul Miresei” este miracolul din inima Transilvaniei. In judetul Cluj, la doar 32 de km de Huedin,in muntii Apuseni, in satul Rachitele , pe valea Margaului este aceasta minunata cascada. Cascada se afla la 6 km de satul Rachitele. 

Cascada Valul Miresei sau Cascada Rachitele este cea mai frumoasa cascada din tara noastra si cea mai spectaculoasa. Elementul de unicitate al cascadei este dat de caderea de aproximativ 30m a apei , de la o inaltime de aproximativ 1000 metri. 

Povestea Cascadei

Fiecare cascada are o poveste a ei. Cascada Valul Miresei este numita asa deoarece, in urma cu multi ani o mireasa a cazut de pe stanci in locul cascadei si voalul i s-ar fi agatat in acele stanci. Dar este doar o legenda, pe cand oamenii de stiinta explica clar cum s-a format si de ce apa curge in valuri.

- Advertisement -

Cascada Valul Miresei este printre cele mai atractive locuri de vizitat din tara. Anual vin straini dar si turisti din tara noastra sa vada aceasta minunatie a naturii.

Traseul pentru a ajunge la aceasta este simplu si usor de parcurs: Cluj-Napoca-Huedin-Comuna Margau-Sat Rachitele. Este un drum care se poate parcurge usor cu masina. Deoarece Cascada Valul Miresei se afla in Rezervatia Naturala Muntii Apuseni este interzis sa se mearga cu automobilul pana aproape de cascada. 

Zona este superba de mers pe jos. Padurea, stancile, cascada formeaza un cadru minunat si relaxant. Cascada Valul Miresei este una dintre cascadele pe care trebuie sa o vedeti neaparat!