Array

Cand noi ne chinuim sa facem o portiune de autostrada altii fac cel mai tare tunel subacvatic din lume!

- Advertisement -

Din pacate Romania inca se chinuie sa ajunga in rand cu tarile civilizate ale lumii insa acest lucru este extrem de dificil avand in vedere ca la noi se inaugureaza cate un km de autostrada la cateva luni. Insa in alte tari se inaugureaza o intreaga autostrada in doar un an sau doi. Totusi speram sa reusim si noi ca intr-un timp cat mai scurt sa ajungem macar sa nu mai fim chiar pe ultimile locuri si sa mergem incet dar sigur spre un viitor cat mai stralucit.

Guvernul din Norvegia a aprobat 22.7 miliarde de euro pentru construcția unor tuneluri subacvatice suspendate.

În vreme ce la noi viaductele costă zeci de milioane de euro și nici măcar nu se construiesc, într-o țară ambițioasă ca Norvegia podurile și tunelurile nu mai sunt de multă vreme o soluție pentru infrastructură scrie automarket.ro

- Advertisement -

Având în vedere relieful dificil al țării, brăzdat de fiorduri adânci, norvegienii au gândit o soluție ingenioasă de conectare a zonelor greu accesibile. Guvernul a aprobat 25 de miliarde de dolari, echivalentul a 22.7 miliarde de euro, pentru construcția unor tuneluri subacvatice plutitoare.

Spre deosebire de tunelurile clasice, acestea ar fi mult mai aproape de luciul apei, iar spre deosebire de poduri nu ar fi afectate de condițiile climatice dure. Tunelurile plutitoare ar rămâne suspendate la 30 de metri sub apă și ar urma să fie construite în paralel, câte unul pentru fiecare sens de mers. Tunelurile vor fi ținute la suprafață de pontoane uriașe.

Se preconizeaa ca aceste tuneluri o sa fie gata in anul 2035 insa o sa fie unice in lume. Suntem curiosi insa cand o sa fie gata cum or sa functioneze si cat de rapid o sa fie copiate si de alte tari care doresc sa aibe si ele tot ce este mai nou si mai bun in lume.