Array

Barul subacvatic de la Dalnic, Covasna! E un loc uluitor

- Advertisement -

Barul subacvatic este cea mai recentă „invenție” a celor de la Centrul pentru cercetări subacvatice din localitatea covăsneană Dalnic.

Barul subacvatic de la Dalnic, Covasna, se bucura de succes in randul clientilor. De la ședințe terapeutice, audiții muzicale subacvatice și până la împodobirea bradului de Crăciun, organizarea de partide de șah subacvatice sau chiar oficierea unei nunți în lacul de la Dalnic, toate sunt idei pe care coordonatorul centrului, scafandrul Szabo Jeno, împreună cu alți câțiva voluntari, le-au pus în practică de-a lungul timpului.

La începutul lunii august, o nouă idee inedită i-a venit de această dată fiului său, Szabo Kolos, de asemenea un împătimit al scufundărilor. Acesta s-a gândit să amenajeze pe fundul lacului de la Dalnic un bar, unde cei care fac scufundări să se poată „relaxa” la o bere.„Este un proiect pe care l-am făcut împreună cu o firmă producătoare de bere din Miercurea Ciuc. Sub apă se găsește cam tot ce trebuie să fie într-un bar: scaune, bar, lumini, avem frigiderul plin cu bere rece, un sac de box și o bornă kilometrică ce arată câți kilometri sunt până la fabrica de bere de la Miercurea Ciuc – se găsesc în fiecare bar al producătorului de bere cu care suntem parteneri.

- Advertisement -

Oamenii pot veni la noi, pot bea bere sub apă. Se scoate detentorul din gură (furtunul prin care respiră sub apă), se deschide berea iar sticla trebuie ridicată în poziție verticală, ca să putem sufla puțin aer în ea, și astfel iese lichidul”, a declarat Szabó Kolos.„Într-o sâmbătă seară, după ce băusem și eu vreo trei beri și am observat borna kilometrică din Sfântu Gheorghe – cum am zis, fiecare berărie a lor are câte o astfel de bornă – mi-am zis: ce bine arată! dar ce bine ar arăta sub apă! Au trecut vreo două zile, l-am contactat pe managerul francizei, i-am spus planul și a fost de acord.

Am avut deja team building-uri, avem deja mai multe programări, iar weekend-urile sunt pline. Se fac scufundări, iar o scufundare costă 180 de lei, aici vor fi incluse atât vizionarea cât și scufundarea în berăria subacvatică”, a explicat tânărul scafandru