Array

Atentie! Un spital din Romania este in CARANTINA

- Advertisement -

In urma numeroaselor cazuri de hepatita A, spitalul orasenesc din Alesd, judetul Bihor, a fost pus sub carantina. Localnicii sunt ingroziti de ce se intampla.

Conform reprezentantilor unitatii sanitare, s-a sustinut instituirea carantinei si restrictiomarea aceesului vizitatorilor pentru ca erau singurele masuri care puteau fi luate in asemenea conditii.

In comunicatul de presa transmis de catre managerul spitalului, aflam ca s-a lansat o campanie de informare a populatiei.

„În iulie 2018 am făcut ședință de informare publică, în august 2018 am făcut un comunicat cu privire la numărul de cazuri înregistrate la DSP Bihor, în august 2018 am făcut o nouă informare publică cu măsuri de prevenire.

- Advertisement -

Am restricționat vizitele, am respectat protocoalele de lucru și am dotat fiecare salon cu dezinfectanți.

Am demarat parteneriate cu scop informativ și preventiv cu Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie – acțiune publică în Piața Unirii (30 august 2018), cu Primăria Aleșd, Liceul Teoretic „Constantin Șerban” Aleșd, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, unde am făcut acțiune publică și triaj epidemiologic cu ocazia începerii anului școlar.

Continuăm să luptăm împreună împotriva hepatitei A, în limitele legale, dar în același timp, recomandăm ca măsură de prevenție vaccinarea. Din informațiile noastre, la farmacii se găsește Vaccinul anti hepatita A sau se poate aduce pe bază de comandă.

În cadrul unității noastre, la personalul medical și auxiliar, am început vaccinarea” declara Florin Cret, managerul Spitalului Orasenesc Alesd.