Array

Are un IQ mai mare decât a lui Einstein, fiind considerat cel mai inteligent om din lume, la acest moment. Este însă, doar un profesor discret, cunoscut foarte puțin de oameni

- Advertisement -

După sute de mii de ani de evoluție, creierul uman începe să-și dezvăluie discret secretele. Oamenii primitivi din triburile sălbatice credeau că dacă mănânci la rândul tău creiere îți îmbunătățești puterile și-ți mărești inteligența. Din fericire, lucrurile n-au stat așa. Știința a avut ultimul cuvânt: inteligența ori se capătă printr-un joc al destinului la care-și pune umărul și factorul ereditar, ori se cultivă în timp. Cel mai deștept om din lume a făcut o descoperire uimitoare legată de alegerile noastre în viață.

Kim Ung-Yong (născut la 7 martie 1963) este pământeanul cu cel mai ridicat coeficient de inteligență cunoscut, fiind trecut în Guinness Book World of Records cu un IQ de 210, mai mare decât Einstein si al regretatul savant Stephen Hawking, care avea 160.

Potrivit Wikipedia, el a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv (japoneză, engleză, germană – pentru învățarea unei limbi străine având nevoie de aproximativ 30 de zile) A învățat si spaniola, vietnameza, tagalog (o limba vorbita in Filipine). La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferențiale. scria poezii şi era, de asemenea, un pictor remarcabil.

- Advertisement -

A fost ca student invitat la Universitatea de fizică din Hanyang, unde a audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când… s-a întors acasă, în Coreea de Sud, unde şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile.

In țara el a decis să treacă la fizica la inginerie civilă și în cele din urmă a primit un doctorat în acest domeniu. A publicat aproximativ 90 de lucrări privind sistemele hidraulice în diferite reviste științifice. Începând din 2007, el este asistent facultate de la Universitatea Națională din Chungbuk.

Kim Ung Yong, cel mai inteligent om din lume, și-a dat seama de greșeala teribilă pe care o fac oamenii în încercarea lor de a demonstra celor din jur că merită atenție și aprecieri. A descoperit cât de simplu se poate greși și cât de aproape de noi e drumul rătăcirii.

După ce-a fost lăudat peste măsură pentru capacitățile lui intelectuale, la fel de repede a fost pus la zid și catalogat drept geniu ratat. Un om fără discernământ. Iresponsabil. Un ratat. Doar pentru curajul de a spune că inteligența peste medie și lumina reflectoarelor nu-l fac fericit. Nu-ți aduce satisfacții reale și palpabile. A recunoscut public că nu e fericit. Și că fericirea înseamnă pentru fiecare om altceva.

Întrebat de ziariști de ce a renunțat la jobul de la NASA, Kim Ung-Yong, acesta a spus că societatea pune verdicte greșite și că-i împinge pe oameni să caute satisfacții acolo unde nu există cu adevărat. De asemena, intrebat cât valorează inteligența și cât este de importantă, Kim Ung Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, echivalează cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii: „Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple.”…
” Oamenii încearcă întotdeauna să fie cineva deosebit, cineva care pare mai inteligent, neglijându-şi fericirea obişnuită. Dar ar trebui să ştie că fericirea înseamnă lucruri obişnuite pe care le considerăm fireşti, cum sunt bunele prietenii, împărtăşirea momentelor memorabile cu prietenii de la şcoală şi aşa mai departe… şi în cele din urmă, fericirea este cel mai mare succes”.

Așa arată astăzi Kim Ung-Yong, cel mai inteligent om din lume, un profesor discret dintr-o provincie coreeană.