Array

Are un braț protetic, dar cânta la vioară. Cel mai inspirat videoclip!

- Advertisement -


O mulțime de oameni se confruntă cu dificultăți din când în când. Unii dintre ei renunță, iar alții se țin de ceea ce cred și se străduiesc să facă viața mai bună.

Manami Ito este un înotător paralimpian care a primit locul 4 și locul 8 la 100 m bras. În plus, ea este prima asistentă medicală cu braț protetic în Japonia. Dar crezi că e și muzician talentat? Ar putea părea imposibil, dar ea călătorește în țară cu spectacolele ei de vioară.Vioara a apărut în nordul Italiei, în prima parte a secolului al XVI-lea. Cel mai probabil a fost inspirată de trei tipuri de instrumente: rebec (care exista încă din secolul al X-lea), viola da gamba și viola da braccio.

Una din primele descrieri explicite a instrumentului, inclusiv a folosirii lui, a fost în Epitome musical de Jambe de Fer într-o lucrare publicată în anul 1556, la Lyon. La acea vreme vioara începea să se răspândească în Europa.

- Advertisement -

Vioara este un instrument muzical cu coarde și arcuș. Coardele sunt acordate în cvinte perfecte și sunt întinse peste una din fețele unei cutii de rezonanță, vibrând atunci când arcușul este tras peste ele sau când sunt ciupite.

Comparativ cu celelalte instrumente cu coarde și arcuș (viola, violoncelul și contrabasul), vioara este cel mai mic instrument și generază sunetele cele mai înalte.

Alți termeni populari folosiți pentru vioară sunt: violină, scripcă, diblă, lăută sau regional ceteră.

Persoana care cântă la vioară se numește violonist sau lăutar. Persoana care construiește sau repară o vioară se numește lutier.

În acest videoclip ea efectuează Thread de Miyuki Nakajima la Centrul de Asistență Socială Takarazuka din Prefectura Hyōgo, Japonia. Ce poate fi mai inspirat?