Array

Are 88 de ani, 2 copii şi 3 nepoţi şi este la fel de FANTASTICA la gimnastică exact ca în tinereţe!

- Advertisement -


Este cea mai bătrână gimnastă din lume şi la anii ei se poate lăuda cu foarte multe reuşite în acest sport! Din această cauză a intrat în Cartea Recordurilor

Secretul celei mai bătrâne gimnaste din lume. La 88 de ani, e mai energica decât nepoții ei

La 88 de ani, aleargă, face yoga, zboară la paralele, sare la bârnă și face un complex întreg de exerciții la sol.

- Advertisement -

Este vorba, despre gimnasta Johanna Qvass care a intrat în Cartea Recordurilor pentru ca este mult mai activa decât nepoții ei. Ea a fost invitata luni, în emisiunea, lui Cătălin Măruță.

“Ma numesc Johanna Quaas si sunt cea mai bătrână gimnasta din lume!” se prezintă sportiva.

Are 88 de ani, a crescut 3 copii, insa are o energie de adolescenta. Cu 11 medalii la campionatele de gimnastica pentru seniori, Johanna Quaas este sportiva prin definiție

“Secretul meu este un ritm bun și o dieta sănătoasă. Ma asigur ca nu mănânc prea puțin sau prea mult și mănânc multe verdețuri”, povestește Johanna.

In 2012, pe când Johanna avea 87 de ani, doua videoclipuri cu ea antrenându-se au fost vizionate de 3,4 milioane de oameni. Anul acesta a intrat în cartea recordurilor fiind cea mai vârstnică gimnasta din lume.

“Am fost socata când cei de la Cartea Recordurilor m-au premiat. Bănuiesc ca m-au găsit deoarece am câștigat Campionatul German al Seniorilor de 11 ori”, explica sportiva.

- Advertisement -

Bunica l-a convins ca merita titlul și pe Cătălin Măruță. In emisiune a venit însoțită de soțul ei, care la rândul lui a fost antrenor de gimnastica. In urma unui accident a abandonat sportul, iar acum prefera sălile de fitness și își susține partenera.

Johana i-a povestit lui Cătălin Măruță ca a participat la prima competiție pe când avea 9 ani, însă a renunțat înainte sa împlinească 20 de ani, când și-a dedicat viata familiei.