Array

Adevarul despre slanina. Ce se intampla cu ficatul tau dupa ce o mananci. Nutritionistii sunt impotriva ei

- Advertisement -

Mihaela Bilic a facut noi dezvaluiri despre doua alimente din porc pe care romanii le indragesc.

Adevarul despre slanina si carnea de porc. Medicul nutritionist sustine ca mancarea nu trebuie sa fie excesiv de sanatoasa. Nu exista motive pentru care copiii nu ar trebui sa manance porc. Singura conditie este ca portiile sa fie moderate.

Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca oamenii trebuie sa manance orice, dar cate putin din fiecare.

- Advertisement -

”Noi, oamenii, am fost lăsați de natură să împărțim produsele în două categorii: comestibile sau necomestibile. Alimentele ori sunt bune de mâncat, comestibile, deci sănătoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sănătoase, nu le mâncăm. Între acestea două nu există grade de comparație”, afirmă aceasta, citată de adevarul.ro.

“Sunculitele aduc un aport mediu de colesterol, insa ele stimuleaza secretia de colesterol in propriul ficat”, sustine dr. ing. Nicoleta Chira, Facultatea de Chimie, Universitatea Politehnica Bucuresti.

“Mitul alimentaţiei ‘sanatoase’ de la ţară nu noi l-am creat, ci media. Eu combat puteric aceste lucru spunând că alimentaţia sau sfaturile ce ne trimit la alimentaţia bunicilor nu sunt deloc demne de urmat. Eu ştiu ce mâncau bunicii şi cum erau preparate alimentele. Se consumau alimente foarte grase, prăjeli gătite în grăsimea de porc, se bea lapte de bivoliţă cu grăsimea de două degete. Gastrotehnia bunicilor era una care pregătea alimente nesănătoase. Nu înţeleg de ce se fac aceste trimiteri tot timpul către o alimentaţie ce deloc, deloc nu era sănătoasă.

Slănina înseamnă grăsime saturată extrem extrem de nesănătoasă pentru organism, chiar dacă e cu ceapă şi ţuică. Nu are nicio legătură cu sănătatea. Ţăranul român ce se ducea şi lucra de dimineaţa de la 5 până apunea soarele, la muncă, trebuia să-şi pună ceva de mâncare? Îşi punea ce avea şi el, o bucată de pâine, slănină care nu se strica şi apă. Să nu credeţi că bea ţuică acolo, pe câmp. Eventual o bea acasă, când sosea.

- Advertisement -

Cei de la ţară care aveau o condiţie economică bună mâncau nesănătos, iar cei ce nu aveau o condiţie economică bună pur şi simplu se denutreau. Niciuna dintre variante nu este în regulă. O alimentaţie sănătoasă aşa cum o recomandă nutriţionişti astăzi, aproape nu exista în urmă 50 ani, pentru că despre această perioadă vorbim. Sigur că veţi veni să spuneţi că ţăranul avea activităţi fizice intense, dar atunci nu existau săli de sport, bazine de înot.

Recomandările pe care medicii le fac astăzi şi care sunt urmate nu existau atuncu. Mă refer la practicarea sportului, fumatul era la el acasă, la fel şi consumul de alcool. În loc de iaurt se consuma iaurt din lapte de bivoliţă. În casa bunicilor mei laptele de bivoliţă era considerat un simbol al sănătăţii. Azi îl mai consumă cineva? Nu”, a declarat profesorul Nicolae Hâncu.