Array

Acestea sunt alimentele sănătoase care sunt vinovate pentru kilogramele în plus

- Advertisement -

Când vezi că toți din jur mănâncă ciocolată și biscuiți, iar tu alegi ca și gustare câteva migdale sau nuci, poți crede că faci o alegere mai bună.

Într-adevăr, acestea sunt mai sănătoase, dar pot fi și mult mai pline de calorii. Conform nutriționiștilor, mulți dintre noi sunt induși în eroare crezând că mânca multe gustări „sănătoase” și care nu ne îngrășă.

Nutriționista Leanne Ward compară conținutul de calorii al unui mic bol de migdale, care ajunge la 415 de calorii, cu un baton Twix, plin de zahăr, care însă conține doar 275 de calorii.

În loc de a sugera că un baton de ciocolată este o alternativă mai sănătoasă decât migdalele, Ward a explicat importanța controlului porților când vine vorba de consumul de alimente sănătoase, dar mai calorice, cum ar fi nucile.

- Advertisement -

”Mulți dintre clienții mei nu pot înțelege de ce nu își pot atinge obiectivele de scădere în greutate, în ciuda faptului că mănâncă sănătos și includ alimente bune în dietă, dar această comparație demonstrează că și alimentele sănătoase consumate peste măsură pot aduce kilograme în plus”.

Nutriționista a declarat că de multe ori suntem păcăliți să credem că alimentele sănătoase nu îngrășă, însă acest lucru este greșit: migdalele, nucile, somonul și avocado sunt alimente foarte calorice, care pot aduce imediat kilograme nedorite.

Ea recomanda că întodeauna să ne cântărim alimentele și să nu depășim o porție, pentru a nu ne trezi cu consecințe neplacute.

Citeste si:  Un leopard rar si-a facut selfie-uri cu o camera lasata in munti. Cum a reusit

Fotograful Terry Townshend a avut o surpriza placuta atunci cand camera lui a surprins un leopard al zapezilor in habitatul sau natural. Mai mult, felina a fost cea care si-a facut singura pozele, ceea ce multi au numit chiar “selfie-uri”.

- Advertisement -

Townsend se afla intr-o expeditie in lantul muntos din nord-vestul Chinei, intr-o zona numita Valea pisicilor datorita numarului mare de feline masive din zona. Townshend a montat camera la o inaltime de 4.900 de m, habitatul normal al unui leopard al zapezilor din Platoul Tibetan.

“Sunt coplesit de bucurie,” a declarat Townshend pentru MailOnline. “Nu as fi crezut niciodata ca pot surprinde o poza in care un leopard al zapezilor sa se uite asa direct in camera.”

Leopardul zapezilor e una dintre felinele masive ce s-au adaptat la conditiile extreme, precum cele din Platoul Tibetan. Blana lui gri il ajuta sa se camufleze cu usurinta printre stancile si flora din regiune.

Potrivit WWF, specia e rara. Mai sunt aproximativ 4.000 de specimene in natura, insa guvernul Chinei a promis ca va investi sume semnificative pentru a proteja leopardul zapezilor, ce e in pericol din cauza pierderii habitatului si a vanatului.