Array

Aceste lucruri extrem de periculoase erau perfect normale in trecut!!!

- Advertisement -

Dacă credeți că oamenii fac în zilele noastre lucruri neobișnuite, ar trebui să verificați istoria noastră relativ recentă. Veți vedea că strămoșii noștri obișnuiau să facă lucruri mai ciudate. Dar acțiunile lor erau de fapt legale. Desi pentru noi par niste nebunii totale pentru acele timpuri erau niste lucruri absolut normale pe care toata lumea le facea.

Asa o sa se ajunga si peste ani cand nepotii nostri privind la ce facem noi astazi o sa zica ca suntem „nebuni’ si ca nu este normal sa facem asa ceva. Insa pana la acel moment sa privim ce faceau stramosii nostri!

Tratamentul cu cocaină

Acum 100 de ani, oamenii nu au tratat această substanță ca fiind dăunătoare. Dimpotrivă, acesta era disponibil în farmacii și vândut fără prescripție medicală pentru a vindeca tuse și durere de dinți. Cocaina a fost, de asemenea, recomandată ca sedativ pentru copii. Și, ca și în cazul altor medicamente, cocaina a fost publicată pe scară largă.

- Advertisement -

Trimiterea copiilor prin poștă

Suna ca o glumă, dar la începutul secolului al XX-lea, americanii au avut ocazia să  – și trimită copiii prin poștă absolut în mod legal. Costul a fost de aproximativ 15 cenți dacă copilul lor nu a cântărit decât o coletă standard. Astfel de părinți „îngrijorați” au vrut probabil să economisească niște bani prin trimiterea copiilor lor la rude.

Custi pentru copii în aer liber

În anii 1930, astfel de cuști de sârmă erau foarte frecvente în rândul familiilor britanice. Cu ajutorul acestor construcții periculoase, copiii puteau să respire aer curat, în timp ce mamele lor erau ocupate cu treburi casnice. E de necrezut, dar aceste cuști erau considerate sigure. La ce se gândeau părinții acelor timpuri?

Pustnicul de grădină

Oamenii bogați au adesea capricii ciudate. Dar, în trecut, obsesiile lor au făcut pe oameni să sufere. În secolul al XVIII-lea, a fost popular să ai un  pustnic personal care a trăit în grădina ta. Nu i sa permis să se spele și să-și taie unghiile și părul. Locuiau într-o grotă făcută manual. Proprietarii s-au arătat mereu în fața vizitatorilor și s-au arătat mândri de „decorațiile lor vii”.

- Advertisement -

Metode de tratament amăgitoare

Nu cu mult timp în urmă, medicii nu aveau nici o idee despre dezinfecție și foloseau metode ciudate: sângele ca remediu pentru toate bolile, tăierea limbii împotriva stomerii, precum și lobotomia și tratamentul cu șoc electric. Chiar și cei mai de succes doctori din acea vreme, cum ar fi chirurgul ortopedic Lewis Sayre (imaginat cu un pacient), au făcut o mulțime de operații cu rezultate letale.

Jucarii radioactive

În anii 1950, radiația a fost tratată ca un lucru sigur. Astfel de jucării „atomice” ca mini-laborator descrise în imagine au fost cu adevărat populare. Setul de experimente include poloniu real și uraniu în cantități mici.

Colectarea pieselor de corp

Doar oamenii nebuni adună părțile corpului uman ca trofee în zilele noastre. Dar a fost doar un hobbystandard care nu a provocat nici un dezgust în trecut: domnii cu renume aveau propriile camere patoanatomice la domiciliu. Chiar și soldații obișnuiau să-și ia acasă craniul inamicului. În această imagine, vedem un marinar american: în timpul celui de-al doilea război mondial, el a luat craniul unui soldat japonez.