Array

Acest bărbat a cântat melodia Für Elise la un pian dintr-un aeroport în 6 stiluri diferite

- Advertisement -

Pasagerilor care s-au aflat din întâmplare la Aeroportul Václav Havel din Praga în același timp cu un muzician foarte talentat, li s-a oferit ocazia de a auzi un spectacol adevărat printr-o prestație a melodiei “Für Elise de Beethoven în mai multe stiluri diferite.

Imaginile au fost înregistrare de Rami El Ghosseini și postate de Maan Hamadeh, impresionantul pianist care a cântat. Tot ce putem spune este că nu ne-ar deranja să ne aflăm în această situație atunci când zborurile noastre sunt amânate.

Persoanele care se aflau în acea sală de așteptare a aeroportului din Praga au fost surprinși prin câteva minute de bucurie muzicală de la Maan.

Acesta aștepta să se îmbarce într-un avion din aeroportul ceh atunci când a hotărât să omoare timpul cu câteva cântece, printre care și faimoasa sonata la pian a lui Beethoven pe care a cțntat-o în nici mai mult nici mai puțin de șase stiluri diferite.

- Advertisement -

Apoi, a trecut mai departe, la coloana sonoră a filmului Titanic, cunoscuta piesă a lui Celine Dion, My heart will go on! Imaginile au impresionat atât de tare încât au fost vizionate de peste 40 de milioane de ori pe contul de Youtube al pianistului.

Oamenii îl urmăreau cu admirație din sala de așteptare, mulți dintrei ei îl filmau, dar toți l-au aplaudat tumultos la finalul prestației. Unul dintre aceștia a zis în apropierea camerei de filmat: „Für Elise pentru toate gusturile”.

Mai multe aeroporturi din Europa au ales să pună la dispoziția călătorilor piane, mai ales pentru situațiile de stres și anxietate pe care le oferă fiecare călătorie. Unii oameni sunt sceptici cu privire la această inițiativă, dar cine nu ar vrea să asculte melodii superbe cântate la pian atunci când își așteaptă avionul?

Maan Hamadeh s-a născut în 1988 și este un pianist, muzician și un compozitor libanez. A fost născut și crescut în Baakleen, Mount Lebanon, Liban. În prezent trăiește în Dubai și s-a făcut cunoscut în urma acestor imagini din aeroportul ceh. Prestația sa spontană chiar l-a ajutat și i-a oferit și mai multă notorietate în mediul online.

Acesta a fost onorat cu premiul Arouwad în Beirut ca și muzician libanez pentru stilul său muzical care este o punte între culturi diferite. Imaginile sale în care cântă Für Elise este printre cele mai vizionate performanțe stradale de pe listele Youtube.

Este cunoscut sub numele de The Piano Maan pe rețelele de socializare, fiind un ambasadorul internațional al proiectului Play Me. A participat la lansarea primului pian dintr-un spațiu public din Dubai și a fost invitat la multe alte evenimente publice și private în Europa și Orientul Mijlociu.

- Advertisement -

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le apreciează cel mai tare la cel din jur, dar, în special la artiștii stradali este originalitatea. Tocmai de aceea, Maan a avut un succes răsunător. Modurile diferite în care a prezentat melodia lui Beethoven, Für Elise au încântat peste 40 de miliaone de oameni care l-au ascultat pe Youtube.

Maan chiar a reușit să demonstreze că diferențele culturale nu au niciun fel de influență asupra purității muzicii li că aceasta, ca și artă, chiar reușește să aducă oamenii mai aproape.