Array

Aceasta gaina navighează în jurul lumii cu stapanul ei ! Sunt cei mai buni prieteni!

- Advertisement -

Guirec Soudée de 24 de ani din Bretania, Franța, a luat un pui numit Monique pe o barcă în călătoria sa în jurul lumii acum 2 ani. Ei au trecut deja Atlanticul și sunt acum în Groenlanda. Nu numai că are în jur de 6 ouă pe săptămână, chiar și în cele mai extreme condiții, dar navighează, înotă și prinde peștii care zboară pe barca. Sunt cei mai buni prieteni!

Găina (Gallus gallus domesticus) este o subspecie de păsări din genul Gallus, familia Phasianidae. Găina este o pasăre domestică, iar sub formă sălbatică mai trăiește în prezent în Asia de Sud Est, India, Indonezia și Europa. Este crescută pentru carne și ouă.

Masculul găinii se numește cocoș. El este mai mare decât femela, are un penaj multicolor, o creastă și bărbie roșie, și pinteni puternici la picioare.

În anul 2013, la nivel mondial existau aproximativ 52 de miliarde de găini, fiind cea mai des întâlnită pasăre din lume.
Conform lui Dionisie Linția, renumitul ornitolog bănățean, ar exista următoarele tipuri de găini:

- Advertisement -

-tipul european, cu capul neted și cu creastă mare sau mică, cu un smoc de pene posterioare;
-tipul coșinchina, originară din China, de talie înaltă, cu pieptul lat și spatele larg, picioare lungi, coada scurtă și coaja oului cafenie-gălbuie;
-tipul malaiez, cu corpul zvelt, gâtul și picioarele lungi și golașe, cap puternic și cresta scurtă și groasă;

-tipul bantam, de talie mică;
-tipul cuprinzând:
-găinile golașe cu gâtul fără pene (bune outoare) și
-găinile cu penaj mătăsos (bune clocitoare).