Array

9 trucuri matematice ingenioase pe care nu le-am învățat la școală!

- Advertisement -

Ca orice alt domeniu științific, matematica are propriile ei secrete. Din anumite motive însă, profesorii noștri nu ne-au învățat niciodată căile simple ale matematicii. Eram nevoiți să tocim formule matematice și reguli pe de rost, fără să înțelegem cum se aplică în exerciții și la ce o să ne ajute pe noi în viață treaba asta.

Nu toată lumea are un creier ce funcționează pe principii matematice, dar dacă ești pasionat de cifre și de calcule, mai jos ai câteva trucuri ce te vor pune pe gânduri, scrie tasta.ro.

Matematica (și matematici[1]) este în general definită ca știința ce studiază relațiile cantitative, modelele de structură, de schimbare și de spațiu. În sens modern, matematica este investigarea structurilor abstracte definite în mod axiomatic folosind logica formală.

Structurile anume investigate de matematică își au deseori rădăcinile în științele naturale, cel mai adesea în fizică. Matematica definește și investighează și structuri și teorii proprii, în special pentru a sintetiza și unifica multiple câmpuri matematice sub o teorie unică, o metodă ce facilitează în general metode generice de calcul.

- Advertisement -

Ocazional, matematicienii studiază unele domenii ale matematicii strict pentru interesul abstract exercitat de acestea, ceea ce le transformă într-o abordare mai degrabă legată de artă decât de știință.

 

 

 

- Advertisement -

 

 

 

 

- Advertisement -