Array

9 sfaturi mai puțin cunoscute pentru un somn cat mai bun in avion

- Advertisement -

In ultima vreme cu totii incepem sa calatorim din ce in ce mai mult fie in vacante fie in interes de servicu. Cert este ca toate aceste drumuri sunt destul de obositoare daca nu putem sa ne odihnim macar un pic pe timpul zborului. Multi dintre noi nu dorm din cauza fricii de avion, a locului destul de mic sau multe alte motive. Ei bine noi in acest articol dorim sa va prezentam 9 sfaturi care sa va ajute sa dormiti cat mai bine pe tmpul zborului si sa aveti toata energia de care aveti nevoi atunci cand aterizati la destinatie. Tot ce trebuie sa faceti este sa stiti cum sa profitati de orice moment pentru a va relaxa. Este util sa aveti un zbor placut pentru a avea si o zi buna atunci cand aterizati, conteaza foarte mult cum va simtiti pe parcursul calatoriei.

Noaptea este cel mai bun timp pentru un zbor

Este minunat dacă puteți alege un zbor pentru timpul în care dormiți de obicei. Treziți-vă cu 2-3 ore mai devreme cu o noapte înainte de zbor pentru a adormi mai repede la bord.

Cele mai bune zile sunt marți și miercuri

- Advertisement -

Dacă doriți mai puțini pasageri și mai mult spațiu, alegeți zile nepopulare: marți și miercuri, de regulă. Vinerea și orice zi înainte de sărbători sunt cele mai încărcate.

Scaunul perfect este la fereastră

Încercați să alegeți întotdeauna un loc la fereastră pentru a vă odihni capul pe perete și nu o sa fiti deranjat de vecinul dvs. care dorește să folosească baia.

Evitați scaunele lângă peretele compartimentului. Există o mulțime de spațiu de picior acolo, dar astfel de locuri sunt de obicei rezervate de familiile cu sugari . Un scaun de baie nu este, de asemenea, o opțiune bună.

Înclinați spatele scaunului la maxim

Dacă doriți să vă odihniți bine, înclinați cât mai mult spatele scaunului dvs.  – asigurați-vă că persoana din spatele dvs. nu vă deranjează. Orele de ședere la un unghi drept pot duce la dureri de talie, în timp ce dormiți cu capul pe masă sau pe spatele scaunului din față este rău pentru gât și coloană vertebrală.

- Advertisement -

Haina trebuie să fie caldă și confortabilă

Pentru a avea un som linistit, ar trebui să purtați haine libere care să nu vă împiedice mișcările . În cazul în care compania dvs. aeriană nu oferă pături, luați și o jachetă și șosete calde. Este destul de rece în timpul zborului, și asta face adormitul.

Strângeți centura de siguranță peste haine

O centură de siguranță fixată de haine sau de pătură nu va face mai confortabilă somnul, dar va împiedica trecătorii să vă trezească  dacă avionul suferă turbulențe.

Accesorii de dormit

Lumina și zgomotul sunt principalii factori care te împiedică să adormi. Prin urmare, utilizați o  mască de somn și ochelari de protecție .

Pentru a vă odihni confortabil capul și gâtul, luați o  pernă specială cu dvs. Dacă nu aveți una, utilizați o eșarfă  sau o bluză.

Puneți gadget-urile la distanță

- Advertisement -

Nu vizionați filme pe telefon, tabletă sau laptop, deoarece lumina albastră din ecranele lor vă trezește creierul. Luați în schimb o  carte de hârtie și una plictisitoare la asta – vă va ajuta să adormiți mai repede. Nu va strica sa ascultati si  sunete calmante cum ar fi cantarile pasarilor sau caderea ploilor.

Mancare si bautura

Dacă doriți să adormiți rapid, nu mâncați prea mult. Alimentele trebuie să fie ușoare și sănătoase, în timp ce cea mai bună opțiune de băutură este  ceaiul sau  apa curată . Uita de cafea sau de alcool: acesta din urmă te poate calma, dar ruinează calitatea somnului.