Array

9 Produse alimentare pe care le refuzăm, desi nu ar trebui

- Advertisement -

De multe ori refuzam sa mancam unele produse alimentare cu gandul ca ne fac mai mult rau decat bine. Acest lucru se datoreaza sfaturile primite de-a lungul timpului de la diferite persoane care credeau ca aceste alimente nu sunt deloc sanatoase. Insa in realitate daca le consumam moderat si in portii normale acestea chiar sunt foarte benefice si ne ajuta organismul. In acest articol va prezentam o lista cu 9 produse alimentare pe care am tot evitat sa le consumam dar care in realitate nu sunt atat de rele pe cum se crede.

cartofi prăjiți

Medicii au adăugat mult timp acest aliment delicios pe lista alimentelor dăunătoare. Cu toate acestea, după cum a demonstrat timpul , nu se va întâmpla nimic rău dacă le mâncam în portii mici . În afară de aceasta, cartofii conțin iod, vitamina B, fosfor, puțină vitamină C și acid folic, îmbunătățesc digestia și întăresc imunitatea.

Inghetata

- Advertisement -

Da, înghețata poate fi bună atât pentru sănătatea ta, cât și pentru imaginea ta. Calciul conținut în lapte ajută la arderea grăsimilor și este deosebit de benefic pentru femeile însărcinate și mamele care alăptează. Gheața de conține, de asemenea , o mulțime de vitamine și minerale.

Pentru a evita consumul de coloranți cu adevărat nocivi și de aditivi alimentari, medicii recomandă insistent să consumați înghețată  facuta doar din lapte sau chiar cea facuta in casă .

Floricele de porumb

Veste bună pentru cei care le consuma in timpul filmului: popcorn-ul tine in limite nromale zahărul din sânge și ajută la eliminarea insulinei și este, de asemenea, bogat în antioxidanți.

Ciocolată

Problemele de piele despre care se presupune că sunt cauzate de ciocolată sunt doar un zvon. Ciocolata adevarata contine polifenoli care imbunatatesc circulatia sangelui si pastreaza pielea stransa si neteda. În plus, ciocolata revigorează : un baton poate înlocui o ceașcă de cafea.

- Advertisement -

Maioneză

Mulți medici recomanda acum o salată cu maioneza de 2-3 ori pe săptămână din cauza uleiurilor vegetale conținute în ea: ele ajută la prevenirea bolilor cardiace . De asemenea, vitaminele E și F neutralizează efectele negative ale mediului și îmbunătățesc metabolismul.

Cu toate acestea, acest lucru se referă numai la maionez pe care o  facem in acasă.

Bere

Berea bate totul când vine vorba de acizi utili. Acidul citric previne pietrele la rinichi; vitamina C și acidul folic întăresc imunitatea. Acesta este motivul pentru mulți medici ne sfatuiesc să bem o bere o dată pe săptămână .

Paste

Pastele conțin amidon , vitamina B și antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea celulelor.

Zahăr

- Advertisement -

 Oamenii de știință au demonstrat de mult că oamenii nu pot trăi fără zahăr, iar lipsa acestuia poate duce la probleme ale creierului, cum ar fi schimbările sclerotice. În afară de aceasta, zahărul este o substanță care reglează activitatea ficatului.

Alcool puternic

Consumat în doze mici, băuturile alcoolice puternice, cum ar fi cognacul, pot fi doar inofensive, si chiar foarte utile . Acestea atenuează durerile de cap, îmbunătățesc digestia și reduc nivelul de colesterol. Alcoolul poate fi, de asemenea, un tratament bun pentru răcelile obișnuite și doar o singură gura poate ameliora stresul.