9 greseli de igiena personala pe care le facem aproape in fiecare zi fara ca macar sa ne dam seama

- Advertisement -

Uneori ne întrebăm cum au supraviețuit oamenii fără internet și sfaturile sale nesfârșite despre cum să ne îngrijim mai bine. Se pare că în fiecare zi dăm peste un nou sfat despre igienă despre care nu stiam nimic.

In acest articol noi o sa va prezentam 9 greseli de igiena personala pe care le facem aproape in fiecare zi fara ca macar sa ne dam seama.

1. Nu vă curățați peria de păr

Periile noastre de păr sunt un teren imens de reproducere pentru bacterii , așa că este recomandat să le spălăm la fiecare una sau două săptămâni. Având în vedere că, de obicei, folosim o perie de păr în fiecare zi, este îngrozitor să ne gândim cât timp trece uneori fără să o curățăm corespunzător.

- Advertisement -

2. Depozitarea prosoapelor de baie în baie

Prosoapele se pot contamina extrem de ușor într-o baie. De exemplu, spălarea toaletei cu capacul deschis, pulverizarea aerosolului și umezeala generală pot ajuta bacteriile să se așeze pe prosoapele aparent proaspete și pufoase.

3. Îndepărtarea completă a părului nasului

De obicei, asociem părul de pe corp cu ceva insalubru, dar în cazul nasului dvs. nu exista absolut nici un beneficiu pentru sănătate dupa îndepărtarea firelor de păr. Acestea prind praf și alți alergeni care intră în plămâni.

- Advertisement -

4. Spălați-vă mâinile cu apă fierbinte

Am crescut crezand că apa fierbinte combate mai bine germenii, dar nu există nicio diferență între temperaturile ridicate și cele scăzute ale apei. Apa dvs. ar trebui să fie de aproximativ 212 ° F (100 ° C) pentru a fi periculoasă pentru bacterii. În plus, apa fierbinte poate fi periculoasa pentru piele.

5. Perdeaua de la duș este prea lungă

Pliurile din perdeaua de duș sunt cel mai bun loc pentru bacteriile iubitoare de umiditate. Ar trebui sa ne asguram ca dupa dus perdeaua se usuca bine pentru a evita orice pericol.

6. Folositi deodorant imediat după duș

- Advertisement -

Mulți dintre noi ne grăbim să folosim deodorantul imediat după duș pentru a preveni instantaneu orice transpirație. Insa deodorantul are un efect mult mai puternic atunci cand este aplicat pe pielea uscata.

7. Va spalati cu un burete

Suntem siguri că ați auzit că ar trebui să vă schimbați buretele de baie la fiecare două luni, deoarece este încă un centru germinal în baia dvs. Totuși, cât de încrezător ești în buretele tău de duș? Este mai bine să treceți la periile din silicon. Nu au suprafețe poroase, deci este ușor de curățat și nu acumulează bacterii.

8. Curățarea băii la temperatura camerei

Veți fi uimiti de diferența de curățare dacă vă preîncălziți baia în prealabil. Temperaturile ridicate vă vor face produsele mai eficiente și spălarea generală mult mai ușoară. Pur și simplu faceți un duș fierbinte și lăsați camera să se aburească înainte de a incepe curatenia.

9. Mergând desculț într-un duș public

Podeaua este cea mai murdară suprafață din baie, chiar și acasă. Acum imaginați-vă cum este la o sală de sport sau la un hotel. Ne înfiorăm chiar la gândul de a atinge acele plăci chiar și cu un deget. Experții medicali avertizează că pot exista nenumărate infecții, așa că fă-ți o favoare și nu renunța la papucii de dus.