Array

7 obiceiuri pe care am greșit să le considerăm utile

- Advertisement -

Toți avem un set special de obiceiuri pe care credem că sunt importante pentru menținerea sănătății și a curateniei noastre. Și în timp ce unele dintre ele, cum ar fi spălarea fructelor înainte de a le mânca  sunt fără îndoială importante, altele au destule de multe semne de întrebare. Este important sa avem grija de noi si de sanatatea noastra insa este chiar bine cum proceda si ce metode folosim ? Cu totii avem unele obiceiuri de care nu ne putem lipsi si pe care le consideram foarte utile insa in realitate ori nu au nici un efect ori ne fac mai mult rau decat sa ne ajute.

In acest articol va prezentam 7 obiceiuri care sunt mai mult decat inutile insa pe care cu totii le facem.

Tablete  de multivitamine

Consumul de multivitamine și de toate tipurile de bio-aditivi nu reduce riscul de apariție a anumitor boli și nu au nici un efect asupra memoriei sau capacității dumneavoastră de a lucra. Un grup de oameni de știință din SUA a ajuns la această concluzie după efectuarea unei serii de teste clinice care au implicat mai mult de 450 000 de persoane. Rezultatele altor studii arată că luarea multivitaminelor poate avea un efect negativ asupra sănătății dumneavoastră.

- Advertisement -

Folosind de gel anti-bacterian care nu conține alcool

Gelul anti-bacterian de mana te  ajuta cu adevarat sa scapi de multe tipuri diferite de bacterii si alti germeni. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai în cazul acelor geluri care nu conțin mai puțin de 60% alcool. Alte produse sanitare nu îndepărtează toate tipurile de microorganisme. Acestea nu au nici un efect, de exemplu, asupra Norovirusului sau a criptosporidiei. În plus, orice contact pe care îl aveți cu pesticidele sau poluarea nu va fi atenuat prin utilizarea de lichide de curățare care conțin alcool. În acest caz, trebuie doar să vă spălați mâinile.

Evitarea glutamatului monosodic

Cercetările arată că simptomele neplăcute pe care se crede că le provoacă glutamatul monosodic la om, cum sunt greața și durerile de cap, apar numai atunci când mâncați ceva cu cel puțin 3 g de substanță în forma sa cea mai pură. E puțin probabil să întâlniți asta. În același timp, produsele alimentare la care se adaugă glutamatul nu sunt foarte bune pentru dvs. chiar și fără el.

Curățarea corpului cu o dietă de detoxifiere

Dietele de detoxifiere, care în prezent câștigă popularitate într-un ritm rapid, promite să vă scape corpul de toxine. Dar specialiștii subliniază în unanimitate faptul că organismul se poate ocupa singur de asta. Dacă ficatul și rinichii nu funcționează corect, acesta este un motiv pentru a vizita medicul și nu pentru a bea pur și simplu  cocktail-uri „minune”.

- Advertisement -

Consumarea produselor ecologice

În multe țări, nu există nicio cerință legală de a marca produsele alimentare ecologice cu orice fel de certificare. Acesta este motivul pentru care, dacă vedeți cuvintele „eco” sau „bio”, este mai degrabă  doar un brand de marketing decât o garanție că produsele alimentare au fost produse fără utilizarea de substanțe chimice.

Refuzarea folosirii microundelor

Utilizarea cuptoarelor cu microunde pentru încălzirea hranei poate distruge substanțele utile pe care le conține, dar același lucru se poate întâmpla și atunci când reîncălziți alimentele folosind cuptorul sau soba. Și în unele cazuri, faptul că funcționează mai repede poate face ca un microunde să fie opțiunea preferată. De exemplu, reîncălzirea într-un cuptor cu microunde poate conserva mai bine substanțe precum vitamina C.

Consumând numai produse cu conținut scăzut de grăsimi

Ca și în cazul carbohidraților și al proteinelor, corpurile noastre au nevoie de grăsimi și, astfel, schimbarea produselor alimentare obișnuite pentru echivalentul lor scăzut în grăsimi nu este cea mai bună metodă de a elimina calorii. În plus, în multe produse reducerea grăsimii este compensată de un conținut mai mare de zahăr, care poate fi dăunător sănătății dumneavoastră.