Array

Există doar 3 lucruri, după care viața omului este construită. Respectarea lor reprezintă secretul fericirii. Numărul 3 are un înțeles sacru în aproape toate religiile și culturile lumii.

- Advertisement -

Fericirea este ceea ce cautam sau ce ar trebui sa cautam toată viata. Cu toate acestea, nu multi dintre noi reușim sa fim fericiți. Uneori este bine să ne reamintim care sunt valorile și calitățile pe care le apreciem în noi și în ceilalți. Adesea trecem prin situații în care fie uităm, fie preferăm să le ignorăm.

Toate nenorocirile noastre, afecțiunile, durerea, răul, mânia și resentimentele vieții noastre sunt rezultatul gândurilor și acțiunilor noastre! Uneori se întâmplă sa intrăm în conflicte cu rudele. Simțim o mare oboseală și ni se pare că toti oamenii au ceva împotriva noastră. Ne simțim oprimați și deprimați. Ce crezi, de ce?

Deseori uităm ceea ce este important, schimbăm lucruri minore și, de fapt, cel mai important lucru este să trăiești în armonie cu tine însuți. Foarte important este sa știi și ca nu exista o scurtătura spre fericire. Trebuie sa privești înăuntrul tău pentru ca sentimentul de fericire se afla undeva in interiorul tău.

Tot ce are mai scump omul, ceea ce îi aparține prin desăvârșire – este propria lume lăuntrică. Pentru a o păstra intactă tuturor agenților poluanți din lumea care trăim, numită societate, avem nevoie de anumite reguli. Reguli care să ne ajute să ne menținem integritatea.

- Advertisement -

Odată un vechi înțelept a spus că există doar 3 lucruri pe care, de fapt, toată viața noastră este construită. Este numărul 3 care are un înțeles sacru în aproape toate religiile și culturile lumii.

Această regulă de aur a celor 3 lucruri dezvăluie esența valorilor veșnice, care sunt esența universului nostru. Prin cunoașterea acestor lucruri, vei învăța secretul fericirii și vei vedea cum se îmbunătățește treptat viața ta!

Regula celor 3 lucruri:

3 lucruri pe care nu le poți întoarce înapoi: timpul, cuvintele, posibilitățile.

3 lucruri pe care nu trebuie să le pierzi: demnitatea, speranța, pacea.

3 lucruri din viață sunt cele mai valoroase: iubire, credință, încredere.

- Advertisement -

3 lucruri din viață sunt nesigure: putere, noroc, avere.

3 lucruri determină o persoană: muncă, onestitate, realizări.

3 lucruri distrug o persoană: alcoolul., mândria, mânia.

3 lucruri sunt greu de spus: “Te iubesc”, “Iartă-mă”, “Ajută-mă”.

Despre facerea lumii s-au scris multe cărți de filozofie sau religie, dar nimeni nu poate afirma cu tărie că a ajuns la capătul căutărilor. Și dacă viața în realitate e mai simplă și noi suntem acei care o complicăm? Poate nu este cazul să ne împrăștiem gândurile, ca să nu înțelegem nimic până la urmă?

Trăiește, nu mai sta pe gânduri! Nu complica ceea ce ar trebui să savurezi acum! Condu-te de cele trei lucruri și vei vedea – viața va deveni mai ușoară!

Împărtășește această înțelepciune neprețuită cu familia și prietenii tăi! Cheile fericirii sunt acțiunile și atitudinea ta față de tine și față de ceilalți. Nu lăsați aceste chei să se piarda!

Sursa: devorbacutine.eu