64 de zile într-un avion. Cel mai lung zbor din toate timpurile

- Advertisement -

La început, 64 de zile într-un avion fără a atinge pământul ar putea părea ireal. La urma urmei, nimeni nu ar vrea să stea în aer mai mult de 2 luni. Dar 2 piloți au făcut exact asta și totul a început cu o reclamă în 1958.

Noi am decis să cercetăm mai multe despre acest record mondial și am găsit câteva fapte care v-ar putea interesa.

Aventura a început grație unui hotel.

- Advertisement -

Deoarece hotelul Hacienda era departe de toate celelalte stațiuni, nu a avut succes – ei bine, nu atât de mult cum se așteptau proprietarii – și rămâneau fără idei de reclamă. Cu toate acestea, un mecanic, Bob Tim, a prezentat un plan unic de a face cel mai lung zbor din istorie, fără a atinge pământul vreodată.

Scopul era de a bate recordul anterior, care era de 50 de zile . În schimbul a 100.000 de dolari pe care Bob i-a primit de la proprietari pentru proiect, acesta a denumit avionul cu numele hotelului: „Hacienda”.

Scaunul copilotului a fost scos.

Pentru acest zbor istoric, a fost cumpărat un Cesena 172, iar Bob Timm și John Cook au fost piloții. Cu toate acestea, un avion mic obișnuit nu a reușit să facă treaba, așa că au făcut câteva modificări. Interiorul a fost ajustat prin adăugarea unei saltele, astfel încât piloții să poată dormi pe rând la intervale de 4 ore.

S-a adăugat și o chiuvetă pentru ca Bob și John să se poată spăla. De asemenea, motorul a fost înlocuit, iar cel nou a reușit să rețină mai mult combustibil.

- Advertisement -

Au decolat pe 4 decembrie. La început, au zburat exclusiv peste Las Vegas, în caz că ar trebui să aterizeze. Dar mai târziu, au început să zboare în jurul deșerturilor din California și Arizona.

Avionul trebuie să se potrivească vitezei unui camion.

Din moment ce au trebuit să rămână în aer mai mult de 50 de zile fără să aterizeze deloc, au trebuit să găsească o modalitate de a realimenta. Dar nu au făcut acest lucru cu panouri solare . De fapt, au zburat la aceeasi viteza cu o camionetă, potrivind viteza dupa ea.

În acest fel, au realimentat avionul și, în același timp, au mancat mancare gatita de bucătarii hotelului Hacienda. Acest proces le-a luat doar 3 minute și au făcut-o de două ori pe zi.

Erau cât pe ce sa nu depaseasca recordul.

Crăciunul și Revelionul au trecut fără nicio complicație. Trebuiau să se țină ocupați și să se distreze cât mai mult posibil. Așa că aveau cărți de benzi desenate și făceau mici treburi și exerciții.

- Advertisement -

Dar, în timp, zgomotul de la motor, izolarea și epuizarea i-au afectat pe John și Bob. De fapt, în a 35-a zi, avionul aproape s-a prăbușit după ce unul dintre ei adormise în timpul zborului avionului. Din fericire, pilotul automat a fost pornit.

Nimeni nu le-a bătut încă recordul.

După alte 11 zile, în ziua 50, 23 ianuarie , Hacienda a doborât recordul pentru cel mai lung și continuu zbor făcut vreodată în istorie. Dar, în ciuda provocărilor fizice și mentale cu care s-au confruntat, au vrut să se asigure că recordul va dura și au reușit să mai reziste încă două săptămâni, având 64 de zile în total.

La 7 februarie 1959, după 64 de zile, 22 de ore, 19 minute și 150.000 de mile, Hacienda a aterizat. Recordul se menține și în prezent.