Array

5 sfaturi de la șoferii profesioniști care te vor ajuta să eviți accidentele când ploua sau ninge:

- Advertisement -

Mașina personală este cel mai utilizat mijloc de transport în caz de vreme rea. Din păcate, 22% din accidentele grave sunt cauzate de factori meteorologici.

Din acest motiv, am decis să vă prezentăm câteva sfaturi care vă vor feri de accidente când vremea e urâtă:

1. Dacă esti la volan pe timp de ceață, tine fereastra soferului deschisă pentru a putea auzi mai bine ce se întâmplă afară. În afară de asta, porneste faza scurta. Dacă utilizezi faza lungă, lumina se va reflecta în cele mai mici particule ale ceții, ceea ce ar putea să te amețească în timpul condusului.

2. Când conduci pe drum alunecos, fii atent la urcarea și coborârea de pe poduri. Solutia de sare care este presărată pe sosea se epuizează imediat pe poduri, asa ca aceste portiuni sunt foarte periculoase. Evită-le cât de mult poti.

- Advertisement -

3. Atunci când conduci pe timp de ploaie, nu este recomandat să folosești luminile de ceață. Acestea pot masca luminile pentru frână și să îi inducă în eroare pe soferii din spatele tau. De asemenea, daca ai în fata o groapa plina de apa, este mai bine să oprești mașina si să încerci sa vezi cît de mare este si dacă poti trece peste ea.

4. Dacă esti la volan noaptea, pe timp de ploaie, retine că stropii care cad pe parbriz pot refecta lumina și te pot orbi.
5. Dacă în timpul iernii ajungeți într-o movilă de zăpadă pe marginea drumului, nu rotiți volanul în direcția opusă. Este necesar să mențineți volanul în aceeași direcție și să reveniți la drum prin apăsarea constantă a pedalei de accelerație.