Array

5 moduri prin care poți deosebi un parfum original de o imitație ieftină

- Advertisement -

Parfumurile contrafacute sunt numeroase pe piata si este greu sa le distingi de cele originale. Ambalajul si etichetele arata aproape identic cu cele ale parfumurilor originale, ceea ce inseamna ca ai putea fi cu usurinta pacalita daca nu esti experta in asa ceva. Exista cateva metode prin care poti diferentia un parfum contrafacut de unul autentic.

Parfumurile originale, de firmă, sunt obţinute printr-un număr foarte mare de procese ce combină sute şi chiar mii de esenţe. De aceea, preţurile parfumurilor sunt destul de ridicate, iar femeile nu îşi permit să le cumpere atât de des pe cât şi-ar dori. Pentru a veni oarecum în întâmpinarea acestei nevoi, industria parfumurilor contrafăcute şi-a luat un mare avânt, iar acum aproape că găseşti la orice pas parfumuri „de firmă”, la preţuri foarte bune. Ai mare grijă, fiindcă s-ar putea să plăteşti pentru o sticlă cu apă colorată şi cam atât. Noi am adunat unele dintre cele mai bune sfaturi care va ajuta sa alegeti aromele 100% autentice.

1.Verificati ambalajul

- Advertisement -

Parfumurile de firmă sunt ambalate cu grijă, celofanul este foarte bine întins, nu are cute şi nici urme de lipici în exces. Cutia este elegantă, scrisul este uşor în relief, imprimeul şi cartonul de bună calitate. Impachetat in mod necorespunzator,celofanul are aspect de mototolit,iar acesta este un semn ca este contrafacut.

2.Lipirea ireprosabila

In cazul in care ambalajul din plastic al cutiei de parfum este sigilat intr-un mod neatractiv(lipirea are o latime mai mare de 5 cm sau are exces de lipici pe ea)atunci parfumul nu este authentic. Ambalajul de parfum autentic are intotdeauna cusaturi fara cusur.

3. Ambalajul şi cutia.

- Advertisement -

Ambalajul real este fabricat din carton de inalta calitate si este proiectat pentru a proteja sticla de daune. Acesta este motivul pentru care exista in interiorul cutiei o constructie speciala care protejeaza si sustine perfect sticla de parfum.

4.Etichetele si inscriptiile

Uita-te la cercul auriu de pa fundul cutiei. Sageata indreptata spre dreapta trebuie sa fie intotdeauna mai inchisa la culoare decat sageata indreptata spre stanga. Atunci cand cumparati un parfum,nu ezitati sa verificati site-ul producatorului pentru a verifica daca informatiile publicate se potrivesc cu cele de pe ambalaj. Chiar si cea mai mica nepotrivire este un semn ca este contrafacut.

5.Proiectarea parfumului

Privind pe rafturile magazinelor,putem vedea parfumuri care sunt similare la aspect si miros cu cele facute designeri. Acest truc simplu permite producatorilor mascati sa se protejeze de litigii. Deci,nu uitati sa inspectati cu atentie sticla de parfum inainte de a o achizitiona.