Array

5 aparate electronice care consumă curent și atunci când nu sunt în stare de funcționare

- Advertisement -

Anumite aparate electronice continuă să consume curent electric chiar dacă nu sunt aprinse. Află care sunt cele 5 aparate care îți cresc factura la curent electric.

Un încărcător lăsat în priză fără să încarce niciun telefon poate consuma 1,2 w pe zi. Curentul electric consumat nu este prea mult, dar dacă fiecare reprezentant al familiei și-ar uita încărcătorul în priză, factura la curentul electric ar fi mai mare.

Tunerul tv

Din păcate, un tuner tv care este doar închis, nu și scos din priză. Un astfel de aparat poate consuma aproximativ 22 w pe zi dacă este doar închis.

- Advertisement -

Televizorul

Când apeși butonul de oprire de pe telecomanda televiziorului, nu închizi televiziorul ci doar îl pui în faza de stand-by. Dacă nu vrei să consumi 24w/zi în plus, scoate televizorul din priză.

Calculatoarele desktop sau laptopurile

Chiar și închise calculatoarele pe care le folosim în fiecare zi continuă să consume curent electric. Dacă le-ai scoate din priză ai putea să economisești aproximativ 450 ron pe an. Un computer/laptop nescos din priză și nefolosit poate consuma aproximativ 96w/zi.

Orice dispozitiv electric cu cronometru

Un cuptor sau un cuptor cu microunde ce au afișaj electronic ce arată cronometrul. Pentru a limita consumul de curent electric, scoate cuptorul din priză, vei economisi 108w pe zi.

- Advertisement -

De ce trebuie să scoți aparatele electrice din priză

Se poate întâmpla ca rețelele electrice să aibă momente de supratensiune, așa că este mai sigur pentru aparatele electrocasnice să fie scoase din priză după folosire.