Array

4 motive incitante datorita carora Japonia este o tara atat de excentrica

- Advertisement -

Oriunde locuiți, probabil stiti ca Japonia este una dintre cele mai uimitoare tari din aceasta lume. Insa ce o face atat de excentrica, tehnologia, oamenii care traiesc aici sau care este cu adevarat motivul ? Noi in acest articol va prezentam 4 motive datorita carora Japonia este o tara atat de speciala.

Cum a ajuns Japonia separată de restul lumii

Motivul nr. 1: Insularitatea. Nu este ușor să menții relații cu lumea când sunteți înconjurat de apa. Dar asta nu este totul: până la urmă, Marea Britanie este, de asemenea, o insulă, dar nu a fost izolată niciodată.

Motivul nr. 2: Nu există tendințe expansioniste. Clima și peisajul Europei sunt potrivite pentru creșterea ovăzului și a grâului și pentru creșterea animalelor. Aceste activități necesită un flux continuu de terenuri noi. Nevoia de extindere a dus la transformarea europenilor în principalii cuceritori ai planetei: aspirațiile lor au fost îndreptate spre exterior.

- Advertisement -

Mediul natural al Japoniei, totuși, a favorizat prinderea peștelui și creșterea orezului care poate fi semănat pe același câmp de ani de zile. Acest lucru a făcut ca  japonezii sa fie înclinați spre intensitate: se concentrează pe un singur lucru în loc să fie peste tot.

De ce japonezii nu se rușinează de lucrurile care îi fac pe europenii să se inroșească

Atitudinea față de toate lucrurile carnale în Est și Vest a fost întotdeauna masiv diferită. Pentru a da un exemplu, monarhii europeni nu s-au spălat deloc la un moment dat, în timp ce in  Asia nu a existat niciodată această ignorare a igienei.

Vinovatul aici este Biblia, care insistă asupra faptului că ar trebui să neglijăm trupurile noastre și să ne îngrijim numai sufletele. În Asia, corpul a fost considerat sacru ca sufletul. Mulțumită Estului, acum avem masaj și multe altele.

Acele vremuri au dispărut de mult, însă în cultura occidentală există urme de natură umană interzise. În Japonia, însă, acest subiect nu este un tabu. Acesta este al treilea motiv pentru care japonezii par a fi atât de diferiți față de noi.

De ce au decedat în mod literal la locul de muncă

- Advertisement -

De la primele momente din această țară, o greșeală ar putea duce la pierderea intregii echipe. Acesta este motivul pentru care japonezii sunt gata să sacrifice totul – inclusiv timpul lor personal – pentru o cauza comună. În Japonia modernă, părăsirea muncii la timp este ceva ce nu se intampla, iar luarea unei vacanțe este ceva greu de imaginat.

Acest lucru duce la epuizare și depresie și chiar au existat cazuri de deces la locul de muncă. Din această cauză, japonezii știu cum să se relaxeze si vor sa aiba mereu un umor de calitate.

De ce anunțurile japoneze sunt atât de nebunești

După cum probabil ați ghicit, o persoană tipică japoneză este mulțumită de orice poate să-l distragă de problemele sale. De aceea, cea mai bună publicitate aici este ceva care te face să zâmbești si sa iti creeze anumite emotii, decât să îți spună despre avantajele unui produs.

În plus, agențiile de publicitate din Japonia concurează cu o frenezie specială deoarece piața este suprasaturată.