16 obiecte care s-au schimbat atât de mult în timp încât astazi ar fi greu de recunoscut

- Advertisement -

Timpul trece extrem de repede si odata cu el se schimba si lucrurile din jurul nostru. Acestea sunt imbunatatite de la o zi la alta si astfel de multe ori ajung sa arate extrem de diferit fata de cum aratau la inceput.

Noi in acest articol dorim sa va prezentam o serie de obiecte care s-au schimbat atât de mult în timp încât astazi ar fi greu de recunoscut.

1. Ochelari

Cei mai vechi ochelari din lume nu au fost, în mod surprinzător, destinati să vă îmbunătățească vederea. Așa-numitii „ ochelari de protecție împotriva zăpezii” au fost inventati de Inuit și poporul Yupik pentru a le proteja ochii pe timpul iernii.

- Advertisement -

2. Fermoar

Nu este fermoarul în sens modern, ci este încă un element de fixare pentru o poșetă sau o geantă mică. Se compune dintr-un cadru extensibil cu bucle, care se întinde atunci când deschideți poșeta și se micșorează când o închideți.

3. Masina de tocat

4. Carti de vizita

- Advertisement -

5. Stingător

Aceste lucruri sunt mult mai puțin sigure decât cele moderne. Becul de sticlă conține un gaz de stingere care era aruncat asupra flăcărilor pentru a le stinge. Cu toate acestea, fumul pe care il degajă este extrem de toxic.

6. Microcip computer

Chiar și lucruri moderne, precum piesele computerului, s-au schimbat drastic în timp. Acesta este un cip de date pe 8 biți , responsabil pentru memoria computerului.

7. Fier de lipit

- Advertisement -

8. Proiector

Această cutie gri are un aparat de lentile de sticlă și fire electrice în interior. Este un proiector în stil vechi, în care diapozitivul se află în fața lămpii între paranteze. O combinație de lentile și o sursă de lumină sunt folosite pentru a mări imaginile si pentru a le proiecta pe un perete sau ecran.

9. Saculet pentru sapun/detergent

Micile resturi de săpun erau puse în acest recipient și erau folosite sub apă fierbinte când oamenii spalau vasele manual.

10. Aparat de facut untul

11. Calendar

Este un vechi calendar Himilayan , care funcționează destul de diferit. Cel mai mare inel cu 12 mărgele reprezinta luna, următoarele două sunt zilele lunii (3, apoi până la 9), iar ultimele patru sunt anul în patru cifre.

12. Suport pentru carne

Este un suport pentru friptură sau șuncă care ne ajuta sa taiem carnea mai usor.

13. Asigurarea contra incendiilor

„Marca de foc” era atașata la case lângă ușa din față pentru a arăta că ați plătit asigurarea in caz de incendiu. În acest fel, pompierii (companiile originale de asigurare împotriva incendiilor) se ocupau de stingerea incendiului.

14. Suport telefonic

15. Poseta

Aceasta este o geantă de mână minusculă, populară în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Se închide la marginea pungii și are o mică oglindă încrustată pe ea, deoarece geanta în sine era prea mică pentru a purta o oglindă înăuntru.

16. O sită de condimente

Acest infuzor de ceai supradimensionat este de fapt o „minge de condimente” . Erau puse la un loc condimentele și ierburile apoi „mingea” era introdusa în oală pentru a găti fără a lăsa resturi.

Bonus: patine cowboy