Array

16 dansatoare de origine rusa fac senzatie pe scena

- Advertisement -

Nu știu dacă ar trebui să il iau în considerare ca dans sau ca ceva magic, dar este atât de fascinant incat nu pot sa ma exprim. Vă pot asigura că aceste fete nu stau pe Roombas sau Hoverboards și cu siguranță nu există curele de transport încorporate în acea scenă. Acesta este un dans rusesc tradițional numit Beriozka și când este executat corect, pare că dansatorii plutesc la câțiva centimetri deasupra scenei. Coregrafia este uimitoare!

Coregrafia reprezintă o disciplină care are ca scop conștientizarea, ordonarea și producerea unor mișcări ale corpului, ale căror semnificație se leagă de dans. Coregrafia este o artă practicată de comunitățile omenești din cele mai vechi timpuri, transmisă între generații mai întâi pe cale intuitivă (prin experiență) și mai apoi organizat ca o disciplină de sine stătătoare.

La un alt nivel de generalitate, coregrafia reprezintă organizarea mișcărilor (figuri și pași) în vederea producerii de spectacole de dans sau balet. Artistul care îndeplinește această sarcină se numește coregraf (sau coreograf).