Array

14 puncte turistice care trimit frisoane pe coloana vertebrală

- Advertisement -

Majoritatea oamenilor merg in excursii pentru a vizita lumea si pentru a vedea cele mai frumoase locatii de pe Pamant. Insa sunt si unele destinatii pe care putine persoane au curajul sa le viziteze mai ales cand stim ce s-a intamplat in acele locuri sau auzim diverse povesti care ne infioara de fiecare data. In acest articol noi am adunat 14 locuri pe care putine persoane o sa aibe curaj sa le vizitez.

Insula pădurilor (Isla de las Muñecas), Mexic

Potrivit legendei, o fetiță s-a înecat într-un canal de lângă insulă , iar sufletul ei nu a găsit pacea. Julian Santana Barrera a găsit o păpușă în apropierea locului morții fetei și a început să compileze această colecție extraordinară pentru a calma spiritul copilului. În ciuda superstițiilor din jurul insulei, este ușor vizitată de turiști.

Grădina din Bomarzo (Sacro Bosco), Italia

- Advertisement -

Grădina Bomarzo a fost construită între anii 1548 și 1580 pentru Duce Pier Francesco Orsini. Conține 30 de sculpturi, printre care Hercule, Aphrodite și Cerberus, precum și casa și poarta înclinată din lumea interlopă. După câteva secole de uitare, parcul a fost restaurat și redeschis pentru vizitatori în 1954, primind un alt nume: „Parcul Monștrilor”.

Dealul Crucii (Kryžių kalnas), Lituania

Dealul Crucii îti amintește de un cimitir vechi, dar este un loc de pelerinaj catolic. Oamenii cred că dacă vor lăsa o cruce aici, vor fi împlinite dorințele lor. Potrivit unei legende, primul care a stabilit o cruce pe deal era un țăran al cărui fiică era grav bolnavă. Fata sa recuperat curând și au apărut noi cruci.

„Mâna desertului” (Mano del desierto), Chile

Sculptura de 11 metri este instalată nu departe de Antofagasta. Autorul Mario Irarrázabal spune că acest monument impunător simbolizează singurătatea, nedreptatea și neputința. Locul trist este popular și vizitat în mod regulat de turiști. Din păcate, unii vizitatori nu pot rezista vandalismului, astfel încât mâna este curățată periodic de graffiti.

 Pădurea Aokigahara, Japonia

- Advertisement -

„Aokigahara” este tradus ca ” Câmpia copacilor albastri „, dar este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Forest Suicide” – este un loc preferat pentru sinucideri. Autoritățile fac tot posibilul pentru ao preveni: pădurea este în mod regulat patrunsă, camerele și panourile de asistență sunt instalate de-a lungul căilor, iar locuitorii locali raportează toate persoanele suspecte poliției.

Ghost City Ordos Kangbashi, China

Ordos Kangbashi se numește oraș-fantomă. Noul oraș nu a fost niciodată soluționat din cauza prețurilor ridicate ale proprietății și a problemelor financiare. Încă mai are circa 20.000 de locuitori, dar având în vedere că a fost proiectat pentru 2 milioane de locuitori, aceasta creează iluzia unui oraș absolut gol. Turiștii se găsesc acolo mai des decât localnicii.

Lake Spotted, Canada

Lacul este situat în British Columbia. Oamenii din Okanagan o numesc Kliluk și îi atribuie proprietăți mistice. Aspectul neobișnuit este explicat prin concentrația mare de sulfat de magneziu, argint, calciu și titan. Turiștii nu se pot apropia fără permisiunea bătrânilor tribului local, așa că preferă să fotografieze lacul de la distanță.

Craterul cu gaz din Darvaza (Derweze), Turkmenistan

Craterul cu gaz Crawley , „Doar în iad”, a fost format în 1971 ca urmare a unui colaps la sol în timpul explorărilor. Gura a fost formată, eliberând gazul care a fost aprins, pentru a nu otrăvi oameni din cele mai apropiate așezări. Potrivit calculelor geologilor, gazul ar fi trebuit să fie ars complet în câteva zile, dar focul arde de 46 de ani, atrăgând călători, fotografi și cercetători

Oșuarul Sedlec (Kostnice v Sedlci), Republica Cehă

- Advertisement -

Sedlec Ossuary, Biserica tuturor sfinților , este situată în cimitirul orașului ceh Kutná Hora. Este renumit pentru interiorul său, care este decorat cu oase umane. Cimitirul a fost incapabil să găzduiască toți morții, astfel că în 1400 a fost construită capela cu o boltă și folosită pentru depozitarea rămășițelor umane. Oasele și craniile au fost ulterior curățate, albite și utilizate pentru decorare

Insula Poveglia, Italia

Legendele spun că Poveglia era locul unde oamenii cu ciumă au fost trimiși să moară și de aceea sufletele neliniști sunt încă rătăcite acolo. Un spital de psihiatrie a fost deschis de la 1922 până în 1968. Au existat zvonuri că au fost efectuate experimente pe pacienți, iar medicul șef a devenit nebun și sa sinucis sărind de pe turn. Insula a fost abandonata si ramane in aceasta stare pana astazi.

Pădurea Hoia, România

 

Pădurea a câștigat reputația unui loc paranormal datorită apariției obișnuite a OZN-urilor și a altor fenomene ciudate. Se crede că o prezență prelungită în pădure poate provoca greață, erupții cutanate și amețeală. Bineînțeles, toate acestea nu ar putea fi considerate decât legende urbane … dacă nu pentru fotografii ale unor obiecte neidentificate recunoscute ca fiind autentice.

Overtoun Bridge, Scoția

Podul în orașul Dumbarton este cunoscut: câinii sari de pe ea cu capul în jos, întotdeauna din același loc – pe dreapta, între ultimele două deschideri. A fost acuzat de misticism, până când expertul în comportamentul animalelor, David Sexton, a examinat locul, găsind cantități uriașe de urină de nurcă și șoarece. Această substanță afectează puternic câinii, făcându-i să se sară fără grijă de pe pod.

Hristos al Abisului

Creați ca parte a unei expoziții de artă în 1965, trei statui au fost scufundate până la fundul Mării Mediterane. Au fost făcute copii și unul a fost scufundat în largul coastelor din Florida.

Insula Hashima, Japonia

Insula Hashima, numită în mod obișnuit Gunkanjima (însemnând „insula de luptă” pentru silueta sa asemănătoare navei), este o insulă abandonată situată nu departe de orașul Nagasaki, Japonia. Insula a fost cunoscută pentru minele de cărbune submarine, iar peste 60 de persoane au locuit aici în anii 1960. La un moment dat era cel mai dens populate loc din lume. În 1974, totuși, minele de cărbune au fost închise, iar oamenii au părăsit treptat Gunkanjima.