Array

13 coincidențe INCREDIBILE care vor trezi multe întrebări despre această lume

- Advertisement -

Probabil ai auzit de coincidențe iesite din comun, dar numai prin filme. O să vă prezentam 13 astfel de povești interesante! Unele dintre ele par a fi povesti ale reîncarnării, dar, evident, nu sunt! Aceste coincidențe sunt greu de crezut, dar reale.

1. Sa fie oare reincarnare?

Enzo Ferrari, care a murit în 1988, a fost fondatorul companiei Ferrari. La o lună de la moartea sa, un jucător de fotbal, Mesut Özil, a venit pe această lume. Asemănătoare este izbitoare, nu? Pun pariu că o sa ziceti că sunt gemeni.

2. Renasterea frumusetii

- Advertisement -

Se pare că Zubaida Tharwat, o actriță egipteană, a devenit Jennifer Lawrence.

3. O premoniție a Titanicului

Morgan Robertson, un scriitor fantezist, a scris Ingineria inutilă în 1898, care a fost cu 14 ani înainte ca Titanicul să se scufunde. Nuvela prezenta povestea unei nave, numită Titanul, care fost de asemenea scufundată. Dar această coincidență ciudată nu se limitează doar la numele lor, Titanul și Titanicul, si in poveste lipseau un număr similar de bărci de salvare, erau caracteristici tehnice similare și, în mod șocant, ambele s-au ciocnit cu aisbergul din Atlanticul de Nord.

4. Muzicieni incredibili, vecini în diferite secole

Cei doi muzicieni celebri, George Handel – compozitorul, și Jimi Hendrix – chitaristul, au fost vecini, dar surprinzător au fost la două secole distanță. George Handel a locuit pe Strada 25 Brook în Londra, în timp ce Hendrix a locuit pe strada 23 Brook. În epocile lor respective, ambii au contribuit cu o muzică remarcabilă, care este si acum apreciată.

5.  Tragedia de la Barajul Hoover

- Advertisement -

În timpul construirii barajului Hoover, a avut loc un accident la 20 decembrie 1922, în care au murit mulți oameni. Unul dintre aceștia era George Tierney. Din nefericire, ultima persoană care a murit pe 20 decembrie în timpul construcției a fost fiul lui George – Patrick Tierney.

6. Singurele mașini s-au întâlnit reciproc

În 1895, două mașini din statul Ohio s-au ciocnit. Acest accident a fost deosebit, pentru că în acea perioadă doar aceste două mașini erau în tot Ohio-ul, deoarece producția de automobile tocmai începuse. De asemenea, documentația oficială a accidentelor de autovehicule nu începuse atunci, si nu ar putea exista înregistrările acestui accident.

7. Președinții americani care împărtășesc aceleași biografii

Abraham Lincoln și John Kennedy, cei doi președinți americani, împărtășesc câteva coincidențe stranii în biografiile lor, care vă vor surprinde. Citiți-le mai jos:

– Amândoi au fost împușcati si uciși intr-o zi de vineri, înainte de celebrarea unui eveniment. Lincoln a murit chiar înainte de sărbătorirea Paștelui, iar Kennedy a fost ucis în ajunul zilei de Ziua Recunostintei. Ambii au participat la eveniment împreună cu soția lor și au fost însoțiți și de un alt cuplu.

– Ambii au fost părinții a 4 copii.

– Amândoi aveau un prieten numit Billy Graham.

- Advertisement -

– Secretarul președintelui Lincoln a fost numit John, iar secretarul președintelui John a fost numit doamna Lincoln.

– Succesorii ambilor au fost vicepreședinți numiți Johnson, în ambele cazuri. Erau atât democrați cât și sudici.

8. Primii și ultimii soldați

În primul război mondial, primul și ultimul soldat care a fost ucis sunt încă împreună. Nu este șocant? Acest lucru se datorează faptului că mormintele lor se află la 6 metri distanță, iar pietrele funerare se îndreaptă una spre cealaltă. Aceasta este o coincidență și plasarea mormintelor lor nu a fost făcută în mod intentionat.

9. Edgar Allan Poe a deținut într-adevăr mașină a timpului?

Edgar Allan Poe a scris o carte intitulată „Narațiunea lui Arthur Gordon Pym de la Nantucket”, în care a relatat povestea a 4 marinari ale căror nave se scufundau, dar cumva au supraviețuit și care au mâncat un băiat de navă pe nume Richard Parker. Potrivit lui Poe, această carte se baza pe un eveniment real, dar nu era adevărat.

La 46 de ani după cartea uimitoare a lui Poe, același eveniment s-a întâmplat de fapt. O barcă adevărată s-a scufundat, iar supraviețuitorii au spus povestea despre modul în care au mâncat cu forța un băiat de pe navă numit Richard Parker.

După acest eveniment, oamenii au răspândit zvonurile despre celebrul scriitor american că deținea o mașină de timp.

10. Frații nenorociți uciși de același șofer de taxi la un an distanță

În iulie 1975, un rezident de 17 ani din Insulele Bermude, numit Erskine Lawrence Ebbin, mergea pe un moped și, din păcate, a fost lovit de un taxi. Cu un an înainte, fratele lui Erskine, care avea și el 17 ani, a fost ucis de un taxi atunci când conducea același moped, tot în iulie. Mai mult decât atât, șoferul de taxi a fost același și avea același călător.

11. Anthony Hopkins și o carte ciudată

Actorul Anthony Hopkins a căutat o dată o carte numită „The Girl from Petrovka”, scrisă de George Feifer, pentru a studia un rol pe care-l juca într-un film. Din nefericire, nu a putut obține această carte într-un magazin. Dar, a găsit o copie uitată a acestei cărți într-un metrou.

Mai târziu, Feifer i-a spus lui Hopkins în ședința lor că nu are nici o copie a cărții sale cu el, deoarece prietenul caruia i-a împrumutat ultima copie a uitat-o ​​undeva în metrou.

12. Primul și ultimul domn al Imperiului Roman

Legenda cu Romulus și Remus au găsit orașul Romei, care este temelia statului roman. Prin urmare, primul rege al Romei era Romulus. Uluitor, ultimul rege care a condus Imperiul Roman de Vest a fost Romulus Augustulus. Pe scurt, începutul și sfârșitul unuia dintre cele mai puternice imperii vechi poartă numele „Romulus”.

13. Simpsonul a prezis victoria electorală a lui Donald Trump

În 2000, un episod al lui The Simpsons arăta victoria lui Donald Trump în alegeri și devenea Președintele Statelor Unite. Creatorii Simpsons-ului au știut oare cu câțiva ani înainte ca acest lucru să se întâmple?

Sursa: giggag.com