11 Rase de câini uimitoare care pur și simplu nu mai există

- Advertisement -

De-a lungul istoriei, mii de creaturi au trăit printre noi timp de secole și secole, cu toate acestea, ele au încetat să mai existe din multe motive. Când vorbim despre „extincție” ne gândim doar la dinozauri, dar această gamă este mai largă decât își dau seama oamenii.

Câinii, de exemplu, fac parte din rutina noastră zilnică, dar ceea ce avem acum este doar vârful aisbergului, când comparăm linia evolutivă a speciei. Vezi 11 rase de câini uimitoare care pur și simplu nu mai există:

01. După cum sugerează și numele, Russian Tracker a fost crescut în Rusia și cântărea până la 90 de kilograme. A fost folosit pentru a proteja pășunile până în anii 1800, când Sir Dudley Marjoribanks a cumpărat toti cainii din aceasta rasp pe care i-a putut găsi, iar din acel grup a aparut Golden Retriever.

02. O legendă veche susține că rasa Coton de Reunion a supraviețuit unui naufragiu în Oceanul Indian, a înotat până în Madagascar și s-a împerecheat cu câinii vagabonzi pentru a crea „rasa supraviețuitoare”: Coton de Tuléar.

- Advertisement -

03. Taubot a fost destul de comun în Anglia în timpul Evului Mediu. Avea picioare mari și puternice și urechi foarte lungi, precum și coada.

04. Luptătorul de Cordoba a fost o rasă impunătoare care a apărut din alte patru: boxer, buldog englez vechi, bullterrier și mastiff spaniol. A fost folosit pentru lupte în Argentina și a încetat să mai existe tocmai din cauza agresivității, unde masculii preferau să lupte în loc să se împerecheze.

05. Câinele de apă al lui John a dat naștere la o mare varietate de retrievers, dar înainte de secolul al XX-lea rasa a început să se stingă până când au rămas doar doi pui. Din păcate, ambii erau bărbați și nu a fost posibil să se evite „dispariția” lor definitivă.

- Advertisement -

06. Paisley Terrier este progenitorul Yorkshire Terrier și a fost creat pentru a satisface cererea de expoziții canine. Dar când aceste evenimente s-au diminuat, Paisley Terrier a dispărut.

07. Braque du Puy era cunoscut pentru că este foarte flexibil și rapid, dar chiar și cu atât de multe avantaje a încetat să mai existe.

08. Molossus a precedat Saint Bernard, Great Dane, Mastiff și multe alte rase. Erau mari și venerați de greci, care ii foloseau pentru păstorit și vânătoare.

09. Poi Havaiano a fost hrănit cu o dietă vegetariană, ceea ce a contribuit la obezitatea sa. Capul lor era turtit si mare ca urmare a neutilizarii mandibulei din cauza lipsei de mestecare adecvata. Deci, a dispărut încetul cu încetul.

- Advertisement -

10. Bullenbeisser a disparut după ce a apărut o ramură a rasei: boxerul.

11. Această rasă de câini a fost adusă în Noua Zeelandă din Polinezia în jurul secolului al XIV-lea. Aflați în explorare pe insulă în secolul XVIII, francezii scriau despre cât de urâți și încăpățânați erau câinii Kuri.

Așadar, nu e de mirare că n-au simțit nevoia să-i ocrotească.