Array

11 Fapte ciudate despre lume care te pot dezamăgi. Cine obișnuia să fure lenjeria reginei Victoria?

- Advertisement -

De ce cerbul de gen feminin răspunde când aude un bebeluș care plânge? De ce, uneori, uităm unde mergem și ce intenționăm să facem? De ce Faraon Ramesses II are nevoie de un pașaport? Cine obișnuia să fure lenjeria reginei Victoria? Există atât de multe întrebări! Vestea bună este că avem răspunsuri la toate!

1. Orice persoană, indiferent daca este in viață sau nu, ar trebui să aibă un pașaport pentru a călători în Franța.

De aceea, guvernul Egiptului a trebuit să facă un pașaport pentru Faraon Ramesses al II-lea, pentru a-i putea aduce trupul în Franța pentru restaurare. Pe lângă asta, când avionul cu corpul lui Ramesses a aterizat la Paris, a fost întâmpinat cu toate onorurile.

- Advertisement -

2. Odată, un băiat care locuia în Palatul Buckingham obișnuia să fure lenjeria reginei Victoria.

La 14 decembrie 1838, un portar de noapte într-una dintre camerele din Palatul Buckingham a prins un băiat care era acoperit cu funingine. Băiatul purta două perechi de pantaloni și mai multi chiloți feminini i-au căzut din buzunare.

S-a dovedit că acest băiat se ascundea în spatele mobilierului sau în interiorul hornurilor în timpul zilei și se plimba în jurul palatului în timpul nopților. Uneori se ascundea sub masă în timpul întâlnirilor regale și le auzea conversațiile. Când băiatul era înfometat, el ar lua pur și simplu mâncare din bucătărie și chiar și-ar fi spălat hainele în palat. Băiatul a reușit să trăiască în palat timp de un an. Mai târziu el a fost prins.

3. Buricul fiecărei persoane este unic.

- Advertisement -

Există aproximativ 2400 de specii diferite de bacterii care trăiesc în buricul unei persoane și mai mult de jumătate din ele pot fi noi în știință. Și compoziția acestor bacterii face ca buricul nostru să fie unic. Odata oamenii de știință au descoperit chiar bacterii găsite numai în solul Japoniei în ombilicul unei persoane care nu a vizitat niciodată această țară în timpul vieții sale și nu are legături cu țara.

4. Cerbul feminin incearca sa ofere ajutor dacă aude un bebeluș plangand.

Motivele pentru acest lucru se datorează faptului că strigătul unui bebeluș uman se încadrează în același interval de frecvență ca strigătul unui pui căprior . Același lucru se întâmplă printre multe mamifere, inclusiv oamenii. Când auzim un strigăt al unui nou-născut, pisoi sau catelus, partea creierului nostru responsabilă pentru a răspunde la acesta devine activată și ne îndeamnă să ne grăbim să il protejăm pe cel micăâ.

Apropo, sirena unei ambulante sau a unei mașini de poliție emite sunete pe aceeași frecvență, ceea ce ajută la evocarea unui sentiment de responsabilitate în rândul oamenilor și îi îndemnăm să facă tot ce pot pentru a ajuta.

5. Există un motiv pentru care uităm de ce am intrat într-o cameră.

Potrivit psihologilor , trecerea unei usi activează ceva numit „efect de intrare” – un mecanism care ajută la împărțirea unui grup de amintiri .

- Advertisement -

De îndată ce trecem peste pragul unei alte camere, creierul nostru arhivează gândurile pe care le-am avut în camera anterioară și golește spațiul pentru impresiile și sarcinile din noua cameră. Datorită acestui efect, putem trece cu ușurință la îndeplinirea unor sarcini noi și organizarea informațiilor primite de creierul nostru.

6. Ciorile știu mai multe despre justiție decât oamenii.

Ciorile aproape întotdeauna acționează împreună și împărtășesc alimentele pe care le primesc, astfel încât toată lumea să devină o parte egală. Dacă ciorile observă că unul dintre ei ia mai mult decât se presupune, alte păsări își pierd imediat încrederea în trișor și nu mai cooperează cu el.

7. Odată, Iulius Cezar a trecut Marea Egee și a fost capturat de pirați care le-au cerut oamenilor 1.400 de kg de argint (600.000 de dolari) pentru a-l rascumpara

Potrivit înregistrărilor , Julius Caesar s-a supărat foarte tare când a auzit cererea lor, deoarece a crezut că merită mai mult și i-a făcut să crească prețul la 3.400 de kg de argint.

În timp ce romanii colecționau bani, Caesar a jucat jocuri cu pirații, le-a citit poezii si au cântat cântece . Cu toate acestea, în ciuda unei astfel de atitudini prietenoase, i-a avertizat că, odată ce va fi liber, se va întoarce să-i pedepsească. Se pare că pirații nu l-au crezut, dar Cezar și-a păstrat cuvântul – când a fost cumpărat, și-a adunat flota, s-a întors pe insula în care se afla, a ex3cutat pirații și a luat argintul și celelalte comori pe care pirații le-au avut.

8. Există un „lac Matrioshka” în Filipine.

Există un lac din Filipine care este considerat unul dintre cele mai unice locuri de pe Pământ. Lacul Taal de pe insula Luzon are propria sa insulă vulcanică, unde se află lacul cu numele Vulcan Point.

9. Există un fel de mancare în Franța care ar trebui să fie mâncat numai dacă capul este acoperit cu un șervețel.

Acest fel de mâncare este făcut din bontul ortolan – o pasăre cântătoare mică. La început, pasărea este hrănită cu smochine timp de o lună. Apoi, este prăjita ca o piesă întreagă pe un foc puternic pentru câteva minute. Când mănânci acest fel de mâncare, se recomandă să vă acoperiți capul cu un șervețel.

Unii spun că șervețelul îi ajută să se bucure de aroma, în timp ce alții spun că este destinat să se ascundă de Dumnezeu în timp ce mănâncă o astfel de creatură minunată.

10. În The Tower of London se află un post de conducere full-time ocupat de un pazitor de corbi

Corbii Turnului Londrei sunt o populație de corbi negri care au o semnificație simbolică specială pentru Marea Britanie. De aceea, aceste păsări se află la aprovizionarea statului. Există un pazitor de corbi responsabil pentru hrănirea păsărilor și protejarea lor de pericole. Salariul unui astfel de angajat este de 31.900 de dolari pe an.

11. Oamenii de știință japonezi au creat o alarmă specială de incendiu cu fum wasabi pentru surzi.

Compania japoneză Air Water Safety Service a dezvoltat o alarmă de incendiu care utilizează mirosul de wasabi în loc de sunet. Când senzorul este declanșat, gadgetul emite o ceață care poate servi ca o alarmă și nu produce o senzație de arsură în ochi. Acest obiect gadget va fi extrem de util pentru cei care nu au auzit sunetul alarmei.