10 sporturi care sunt prea nebune pentru a fi adevărate

- Advertisement -

1. Alergatul după cascaval

In fiecare an, un cascaval urias este aruncat din vârful dealului Cooper’s Hill, lângă Gloucester, în Anglia, iar concurenții încep să-l urmărească. Cu toate acestea, cascavalul poate atinge viteze de până la 70 mph și șansele de a-l prinde sunt destul de mici. Deci, persoana care trece linia de sosire câștigă in primul rand bucata de cascaval. Dacă decideți să participați la această competiție, ar trebui să fiți extrem de atenți, deoarece suprafața neuniformă a dealului Cooper’s Hill poate provoca răni grave.

2. Boxul de șah

- Advertisement -

Boxul de șah, inventat de artistul olandez Iepe Rubingh, a fost considerat inițial o forma de artă, nu de sport. În zilele noastre, jocul constă din 11 runde – 6 runde de șah și 5 runde de box. Concurentul poate câștiga prin knockout în ring sau șah mat pe tablă. De fapt, este o bună oportunitate de a-ți testa abilitățile fizice și mentale.

3. Vierme fermecător

Viermele fermecător este un sport în care concurenților li se oferă un teren de 3 m² (9,84 ft²) și încearcă să extragă cât mai mulți viermi din pământ în decurs de 30 de minute. Recordul mondial ii aparține lui Sophie Smith, în vârstă de 10 ani, care a scos la suprafață 567 de viermi la Campionatele Mondiale din 2009.

4. Fotbal in bule

- Advertisement -

5. Purtarea soției

Acest sport s-a născut în micul oraș Sonkajarvi din Finlanda. Concurenții de gen masculin concurează în timp ce fiecare își poartă soțiile pe spate printr-o cursă de obstacole. Istoria jocului se bazează pe legenda secolului al XIX-lea al tâlharului Ronkainen. Conform uneia dintre versiuni, tâlharul Ronkainen și membrii bandei sale furau mâncare și femei din satele vecine pe care le purtau pe umeri în timp ce fugeau.

6. Snorkeling în mlaștină

Snorkelingul în mlaștină este probabil unul dintre cele mai bizare sporturi de pe pământ. În fiecare an, în august, sute de înotători din întreaga lume se adună în micul oraș Llanwrtyd Wells, Țara Galilor, pentru a concura la Campionatele Mondiale de Snorkeling Bog.

7. Calcatul la inaltime

- Advertisement -

Acesta este „cel mai recent sport periculos care combină emoțiile unei activități extreme în aer liber cu satisfacția unei cămăși bine calcate”. Concurenții se numesc „ironiști” și merg în locuri periculoase sau îndepărtate cu o scândură pentru a călca. Activitățile pot include călcarea sub apă, pe vârful unui munte, în vehicule în mișcare, într-o canoe, în mijlocul unei străzi aglomerate.

8. Lupta picioarelor

9. Număratul oilor

10. Box subacvatic