Array

10 semne importante care ne indica că organismul este foarte stresat

- Advertisement -

In ultima perioada stresul a devin una dintre cele mai periculoase boli iar de la el totul degenereaza in lucruri mult mai complicate. Cu totii alergam de dimineata pana seara pentru a avea o viata mai buna, muncim cat este ziua de lunga iar pentru asta suntem si foarte stresati pentru ca vrem sa facem totul perfect si sa fim si noi multumiti. Insa in toata aceasta alergatura stresul ne consuma incetul cu incetul si se pare ca organismul nostru poate sa cedeze daca nu ii dam putina atentie si nu incercam sa il mai ferim de probleme.

In acest articol va prezentam 10 semne importante pe care corpul nostru ni le transmite in momentul in care este deja prea stresat si are nevoie de o pauza pentru a reveni la normal. Aceste lucruri nu ar trebui ignorate daca dorim sa nu avem alte probleme mai grave.

Boli ale pielii

Psoriazisul, acneea și alte boli ale pielii pot fi  cauzate de stres. Oamenii de știință au efectuat cercetări în rândul studenților și au arătat o legătură directă între un nivel ridicat de stres psihologic și probleme de piele. Un  experiment cu șoareci a dat același rezultat. Animalele care au fost expuse la doze mari de stres au fost mai sensibile la infecțiile cutanate.

- Advertisement -

Schimbarea greutății

S-ar putea să fi fost într-o situație în care nu ați putea stabiliza greutatea dvs. cu diete sau exerciții fizice.

Unele experiențe foarte intense vă pot face să câștigați kilograme în plus. După cum se dovedește, situațiile frecvente de stres cresc producția de hormon cortizol . Stabilizează metabolismul grăsimilor și carbohidraților și susține nivelurile necesare de zahăr din sânge. Dacă o persoană are prea mult din hormon, persoana va mânca mai mult, organismul va produce mai puțin testosteron, iar organismul va arde mai puține calorii. Și asta te va face să câștigi in greutate .

Uneori, stresul și anxietatea determină oamenii să piardă în greutate. Nivelele crescute de adrenalină din sânge fac acest lucru să se întâmple. Adrenalina accelerează metabolismul, dar încetinește excreția grăsimilor. Oamenii de stiinta de asemenea dau vina pe hormonul CRH pentru pierderea in greutate.

 Raceli frecvente

După cum am spus mai înainte, stresul determină producerea de cortizol, care poate suprima inflamația. Cu toate acestea, dacă o persoană suferă de stres cronic, sistemul imunitar devine mai puțin sensibil la cortizol, ceea ce duce la o inflamație mai gravă. Corpul are apoi un risc mai mare de a răci .

- Advertisement -

Nu dați vina pe vremea rece, deoarece este doar un declanșator al unui corp cu un sistem imunitar slăbit. 

Tulburări gastro-intestinale

Există  dovezi științifice că stresul poate avea un efect negativ asupra tractului gastro-intestinal. Uneori, medicamentele pentru distensie abdominală și stomac nu vă ajută. În acest caz, o vizită la un psiholog poate fi foarte utilă. Un medic va determina cauzele anxietății dvs. și va încerca să vă ajute.

Dificultăți de concentrare

Persoanele care au fost supuse unui stres  le este greu să se concentreze asupra sarcinilor. Dacă observați că ați devenit mai puțin concentrat decât de obicei, poate că este timpul să încetini puțin și să vă odihniți. Acest lucru se datorează  tensiunii nervoase .

Pierderea părului

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca stresul te poate face partial sau chiar complet chel . Dacă ați observat că aveți mai puțin păr decât înainte și diferite vitamine nu au niciun efect pozitiv, stresul poate fi un motiv . Așa că nu mai fi nervos dacă vrei să-ți păstrezi părul frumos.

Dureri de cap

- Advertisement -

Durerile de cap pot fi cauzate de mai multe motive: osteochondroza, poziția greșită în timpul somnului, scăderea tensiunii arteriale, sinuzita, sarcina și multe altele. Dar, uneori, durerile de cap sunt cauzate de stresul emoțional pe care îl aveți la locul de muncă sau acasă.

Libido scăzut

O persoană drastică emoțional, cineva care este adesea expus la stres, are, de obicei, un libido destul de scăzut. Oamenii de știință au realizat un studiu și au ajuns la o astfel de concluzie. Deci, dacă nu ați făcut dragoste cu partenerul dvs. pentru o lungă perioadă de timp, nu fi supărat sau îngrijorat, deoarece acest lucru nu va ajuta situația. Dacă motivul este într-adevăr  stresul , va face lucrurile să se înrăutățească. 

Probleme cu somnul

Situațiile stresante pot fi un motiv pentru probleme grave legate de somn. S-ar putea să aveți insomnie dacă ați fost suprasolicitat  mult timp. Aceasta este o situație foarte dificilă deoarece o persoană nu poate să muncească în mod normal și să se bucure de viață fără un somn bun. Atunci când pastilele de dormit nu mai funcționează, este timpul să fii atent și poate să vezi un doctor. Este foarte important să găsiți motivul pentru problemele de somn și să îl eliminați cât mai repede posibil.

Bolile cardiovasculare

Stresul are o influență nefavorabilă asupra inimii. Oamenii de stiinta au demonstrat ca stresul cronic este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor cardiovasculare. Astfel de circumstanțe precum munca grea sau, invers, lipsa muncii, trăirea în sărăcie și problemele din familie fac ca situația să se înrăutățească