Array

10 secrete ascunse în logo-urile studiourilor de film de la Hollywood

- Advertisement -

Cu totii am crescut cu aceste logo-uri inca de cand eram mici si suntem foarte familiarizati cu ele insa cati dintre noi stim ceva despre ele, descre cum au fost facute de cine sau care este semnificatia lor. Unele dintre ele chiar au in spate tot felul de povesti interesante la unele care chiar nu te-ai fi gandit.  Este surprinzator cum cele mai cunoscute logo-uri ale studiorilor au fost modifacate in ultimul koment desi cerintele sefilor erau altele. O simpla decizie a schimbat intreaga soarta a acelor studiouri si ele au deventi extrem de cunoscute pentru sigla lor unica in lume.

DreamWorks Pictures

Logo-ul pentru DreamWorks a fost inițial menit să arate un bărbat la pescuipe pe Luna. Artistul însărcinat să-l deseneze, Robert Hunt, a decis să facă o versiune suplimentară cu un copil în locul unui bărbat. Acesta a fost cel ales în cele din urmă. De altfel, Hunt și-a bazat imaginea băiatului în sigla fiului său, William, care a devenit compozitor și lucrează acum în industria muzicală.

Columbia Pictures

- Advertisement -

Femeia care deține o torță arzătoare a devenit emblema lui Columbia Pictures în 1924. Interesant, nu a existat niciodată un singur model asupra căruia să se bazeze imaginea. În schimb, a rezultat dintr-o combinație de diferite poze Cea mai recentă versiune, care datează din 1992, se bazează pe o imagine a unei casnice americane , Jennie Joseph, deși trăsăturile ei faciale au fost modificate semnificativ pentru imaginea finală.

Metro-Goldwyn-Mayer

Ideea pentru sigla MGM a venit de la Howard Dietz în 1924. Alma mater – Universitatea Columbia – a avut o echipă de sport numită „The Lions”.

De atunci, MGM a prezentat cinci leii diferiti pe sigla sa: Slats, Jackie, Tanner, George și Leo.

Paramount Pictures

Pentru sigla Paramount, artistul William Hodkinson a desenat un munte foarte asemănător cu Muntele Ben Lomond din Utah, unde a crescut.

- Advertisement -

Pe versiunea originală, realizată în 1914, erau 24 de stele: numărul actorilor care au semnat contracte cu studioul. Cu toate acestea, versiunea modernă are doar 22 de stele, și nimeni nu știe de ce.

Warner Bros.

Această siglă pare destul de simplă: arată ca un scut cu inițialele fondatorilor companiei (frații Warner). Cu toate acestea, există un grad de mendacitate în spatele ei, deoarece acesta nu era numele lor real. Părinții proprietarilor studioului de film erau imigranți în America din Imperiul Rus, iar numele lor real era Wonskolaser.

Walt Disney

Logo-ul celui mai renumit studio de animație din lume a reprezentat întotdeauna un castel de basm. Inițial, inspirația pentru această imagine a fost Castelul Neuschwanstein din Germania. Cu toate acestea, în 2006, a fost înlocuit de Castelul Cenusareasa din Disneyland Paris.

Pixar

Sigla Pixar a apărut ca urmare a primului film de succes al studioului. Oamenilor le plăcea „Luxo Jr.”, o lampă animată din unul dintre filmele lor de scurt metraj realizate în 1986, atât de mult încât sa hotarat înlocuirea literei „i” în numele lor.

Castelul Rock Entertainment

- Advertisement -

Acest studio de film a fost preluat de mult de Warner Bros., dar inițial (în anii 1980), Castle Rock Entertainment a realizat adaptări de filme ale romanelor lui Stephen King.

Compania și-a luat numele din orașul inexistent din Castle Rock, care de multe ori apar ca un cadru pentru romanele lui King. Logo-ul său prezintă farul din filmul de groază din 1993 bazat pe cartea lui King, cu același nume, Lucrurile necesare .

Lionsgate

Portul Lions este un pod din Vancouver – locul unde sa născut fondatorul companiei, Robert Altman. Spre deosebire de MGM, niciun leu nu a fost implicat în vreun moment din istoria studioului!

Scott Free

Regizorul Ridley Scott are propriul studio de film. Sigla sa este o animație care arată o persoană care se transformă într-o pasăre. Impresia este una a individului care atinge libertatea. Artistul care la proiectat – ilustratorul italian Gianluigi Toccafondo – la creat prin desenarea fiecărei mișcări individuale și apoi prin fotografia sa.