10 lucruri mici care ar putea adăuga câțiva ani vieții noastre, conform științei

- Advertisement -

Tindem să credem că a fi sănătoși și a avea gene bune sunt cheile pentru a trăi mai mult. Cu toate acestea, un studiu a arătat că a fi într-o relație fericită este lucrul pe care ar trebui să ne bazăm. Și există mai multe obiceiuri mici care pot ajuta și ele.

1. Grasimea ne îmbatraneste

Femeile care se află în stadiul de menopauză și care au grăsime abdominală excesivă pot trăi mai puțin timp, spun cercetările . Chiar dacă aveți o greutate normală, dacă burta este rotundă, există un risc oarecum. Acest lucru se explică prin observația că femeile cu obezitate centrală sunt mai susceptibile de a dezvolta diabet zaharat, boli cardiovasculare și multe altele.

- Advertisement -

2. Prioritizarea fericirii tale

Să te simți fericit este într-adevăr foarte important pentru oricine, cu toate acestea, cercetările spun că are un efect real și asupra longevității noastre.

3. Râzi mai des

4. Un studiu a arătat că indivizii conștiincioși tind să ducă o viață mai lungă. Această trăsătură vorbește și despre funcționarea noastră cognitivă. Deci, ia în considerare sa fii mai autodisciplinat, organizat, eficient și orientat spre obiective, dacă îți pasă de longevitate.

- Advertisement -

5. Plimbarile zilnice

6. Iesitul in oras mai des

7. A naște mai târziu

Un studiu spune că, dacă poți avea copii după vârsta de 33 de ani, șansele de a trăi mai mult cresc. De fapt, astfel de femei au de două ori șansele de a trăi până la 95 de ani comparativ cu cele care au avut ultimul copil înainte de 29 de ani.

8. Să ai grijă de nepoții tăi

- Advertisement -

Nu numai că vei primi cea mai sinceră iubire de la aceștia, dar, așa cum a arătat un studiu , te poate face și să trăiești mai mult.

9. Să-ți faci treburile casnice

10. Ata dentara in mod regulat

Îngrijirea igienei bucale ajută la menținerea dinților naturali, sănătoși și funcționali. Dar, în plus, pare să vă prelungească viața, așa cum arată un studiu . Pentru ca acest lucru să funcționeze, ar trebui să vă spălați dinții dimineața și seara, să folosiți ata dentară în fiecare zi și să vizitați din când în când un dentist.