Array

10 locuri bine cunoscute care au ascuns un secret pentru o lungă perioadă de timp

- Advertisement -

Unii psihologi susțin că faptul că vedem o imagine bogată și detaliată a lumii este doar o  iluzie . Pentru că dacă nu este interesant, nu ii acordăm atenție. În orice moment suntem conștienți de doar o mică parte a ceea ce ne înconjoară acum și nu observăm ce este ascuns de conștiința noastră. Lumina frigiderului pare să fie mereu aprinsă, pentru că atunci când este întuneric nu ne uităm. Ei bine sa stiti ca sunt o multime de locuri cunoscute din lume care au o multime de secrete bine ascunse de ochii curiosilor. Insa putine din aceste secrete au fost intr-un final descoperite si prezentate publicului larg.

In acesr articol va prezentam 10 astfel de locuri de care foarte putina lume stie ca ascund niste secrete vechi de zeci de ani.

Clubul secret al Disneyland-ului 33

În inima zonei din New Orleans Square din Disneyland există un restaurant exclusiv secret – Club 33 . Walt Disney avea nevoie de un loc unde să distreze vizitatori, celebri și politicieni. Din păcate, a fost deschisă oficial abia în mai 1967 – câteva luni după ce a murit. Există o listă lungă de așteptare pentru a plăti taxa de aderare de 25.000 $ și taxa de membru de 10.000 $ pe an pentru a deveni unul dintre membrii săi

- Advertisement -

Apartamentul privat al lui Gustav Eiffel

Turnul Eiffel a fost terminat în 1889 și în scurt timp a devenit cunoscut faptul că designerul Gustav Eiffel nu a uitat de el însuși și a construit un  mic apartament lângă vârful lumii. Mulți dintre cei mai înalți oameni ai societăți pariziene au încercat să-și închirieze cuibul confortabil în cer, dar Eiffel le-a refuzat pe toate. El a preferat să-l folosească pentru a reflecta și pentru a distra oaspeți de prestigiu, cum ar fi Thomas Edison. Astăzi, apartamentul este deschis pentru ca vizitatorii să vină și să il vadă.

Traseul 61 al Grand Central Station din New York

Adânc în sala de bal a hotelului Waldorf Astoria există un  terminal secret care datează din anii 1930. Construit împreună cu restul Marelui Terminal Central, pista 61 avea un scop special pentru a permite președintelui Franklin Delano Roosevelt să ajungă neobservat, astfel încât nimeni să nu-l vadă în scaunul cu rotile pe care poliomielita la forțat să-l așeze. Deși este greu de confirmat, piesa 61 se presupune că este încă utilizată ca o evadare secretă pentru președinți și celebrități care vizitează orașul.

Balconul de la etajul 103 al clădirii Empire State Building

Turiștii vizitează de obicei puntea de observare de la etajul 86 al clădirii Empire State Building. Cei mai entuziasmați iau liftul până la etajul 102 pentru a vedea orasul din spatele ferestrelor robuste. Dar puțin știu că există o altă punte, una secretă, la etajul 103 . Este rezervat numai pentru cei care știu și majoritatea vizitatorilor săi sunt celebrități fără teamă.

- Advertisement -

Camera secretă a Bibliotecii Naționale a Indiei

Istoria clădirii Bibliotecii Naționale datează din zilele lui Raj. De aceea arheologii au fost foarte entuziasmați să descopere o  cameră misterioasă în clădirea de 250 de ani. O cameră pe care nimeni nu o cunoștea și nimeni nu putea intra, pentru că nu avea uși, ferestre sau chiar uși de capcană.

Oamenii de știință au crezut că ar putea fi o cameră de tortură, sau poate că a păstrat niște comori de neimaginat. Dar toate au fost greșite și puțin dezamăgite: sa dovedit a fi un bloc umplute cu noroi, a cărui predestinare rămâne un mister.

Locul secret secret al Times Square

Nu toate locurile secrete sunt invizibile. Uneori ne uităm la ele tot timpul. Faimoasa clădire din Times Square, unde balonul de Anul Nou scade în fiecare an își păstrează propriul mister în acest fel. Sau, de fapt, nu păstrează nimic. În mod surprinzător, este gol .

Walgreens închiriază primele 3 etaje. Etajele superioare sunt ocupate de echipa de management al producției One Times Square pentru Revelion. Dar între timp, nu mai e nimic. 

Clubul de tenis Vanderbilt din Grand Central Terminal

Un alt secret, Terminalul Grand Central sa ascuns încă din anii 1960, fiind un teren de tenis exclusivist pe nivelurile superioare. Au fost deschise publicului odată, dar apoi, în 1984, Donald Trump le-a preluat și a decis să le transforme într-un club de tenis privat, în care celebrități și alți bogați ar putea juca tenis. În 2009, clubul Vanderbilt a fost închis și a fost creat un salon cu servicii complete pentru angajații Metro North Railway. În 2011 au fost construite noi terenuri și clubul de tenis Vanderbilt sa mutat pe etajul 4 nou construit.

- Advertisement -

rămășițele îngropate ale străzilor vechi sub Londra

La intersecția dintre Charring Cross Road și Old Compton Street din Soho, există o insulă de trafic. Dacă stați la dreapta și vă uitați la grătarul de metal de pe pământ, veți vedea 2 nume de stradă victoriană plasate în zid sub pământ și veți vedea o rămășiță uitată din vechea Londra, o mica parte dintr-un drum pierdut de mult – Little Compton Street .

 Sala de bal Flinders Street Station

La ultimul etaj al celei mai aglomerate stații de tren din Australia există o sală de bal frumoasa dar abandonată . Spațiul ocupat de sala de bal a fost inițial sala de curs a Institutului Feroviar Victorian. Mai târziu, în anii 1950 și 1960, a fost un loc pentru dansurile publice care ar umple sala până când dansatorii ar putea prinde ultimul tren acasă.

Colosul Apeninilor

Această statuetă gigantică semi-montană a fost construită la sfârșitul secolului al XVI-lea în Italia și are într-adevăr un secret de ascuns . Există mai multe camere, monstrul din mâna stângă a arunca apă dintr-un curent subteran. Și există, de asemenea, un zvon că spațiul din capul lui a găzduit un șemineu, așa că atunci când era aprins, ar fi aruncat fumul din nări.